0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omáčka ravigote
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 975 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 8 g
Tuky 94 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší je s hovězím a drůbežím masem, ale vychutnáte si ji i s rybami.

Suroviny

vinný ocet bílý 1 PL
hořčice dijonská 2 ČL
česnek 1 stroužek
nadrobno
okurka 1 ks
nakládaná
kapary 1 ČL
petrželka 2 PL
hladkolistá nadrobno
pažitka 2 PL
nadrobno
kerblík 2 PL
nadrobno
olivový olej 100 ml
sůl
pepř

1 Prošlehejte 1 lžíci bílého vinného octa, 2 lžičky dijonské hořčice a 1 malý stroužek česneku, nasekaný nadrobno. Přimíchejte 1 nakládanou okurku, 1 lžičku kaparů a po 2 lžících hladkolisté petrželky, pažitky a kerblíku – vše nasekané nadrobno. Pomalu přilévejte za stálého šlehání 100 ml panenského olivového oleje. Osolte a opepřete. Uložte v chladu až do podávání.

NĚCO NAVÍC
Pokud nepěstujete nebo neseženete kerblík, dejte o to víc petrželky a pažitky. Když vynecháte olej a přimícháte 200 ml majonézy, získáte úžasnou tatarku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit