Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omáčka ravigote
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 12
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 975 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 8 g
Tuky 94 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší je s hovězím a drůbežím masem, ale vychutnáte si ji i s rybami.

Suroviny

vinný ocet bílý 1 PL
hořčice dijonská 2 ČL
česnek 1 stroužek
nadrobno
nakládaná
kapary 1 ČL
petrželka 2 PL
hladkolistá nadrobno
pažitka 2 PL
nadrobno
kerblík 2 PL
nadrobno
olivový olej 100 ml
sůl
pepř

Postup

1

Prošlehejte 1 lžíci bílého vinného octa, 2 lžičky dijonské hořčice a 1 malý stroužek česneku, nasekaný nadrobno. Přimíchejte 1 nakládanou okurku, 1 lžičku kaparů a po 2 lžících hladkolisté petrželky, pažitky a kerblíku – vše nasekané nadrobno. Pomalu přilévejte za stálého šlehání 100 ml panenského olivového oleje. Osolte a opepřete. Uložte v chladu až do podávání.

NĚCO NAVÍC
Pokud nepěstujete nebo neseženete kerblík, dejte o to víc petrželky a pažitky. Když vynecháte olej a přimícháte 200 ml majonézy, získáte úžasnou tatarku.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč