Nejlepší je s hovězím a drůbežím masem, ale vychutnáte si ji i s rybami.
Suroviny
vinný ocet bílý
1
PL
hořčice dijonská
2
ČL
česnek
1
stroužek
nadrobno
okurka
1
ks
nakládaná
kapary
1
ČL
petrželka
2
PL
hladkolistá nadrobno
pažitka
2
PL
nadrobno
kerblík
2
PL
nadrobno
olivový olej
100
ml
sůl
pepř
1 Prošlehejte 1 lžíci bílého vinného octa, 2 lžičky dijonské hořčice a 1 malý stroužek česneku, nasekaný nadrobno. Přimíchejte 1 nakládanou okurku, 1 lžičku kaparů a po 2 lžících hladkolisté petrželky, pažitky a kerblíku – vše nasekané nadrobno. Pomalu přilévejte za stálého šlehání 100 ml panenského olivového oleje. Osolte a opepřete. Uložte v chladu až do podávání.
NĚCO NAVÍC
Pokud nepěstujete nebo neseženete kerblík, dejte o to víc petrželky a pažitky. Když vynecháte olej a přimícháte 200 ml majonézy, získáte úžasnou tatarku.