0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kávová barbecue omáčka

BBQ omáčka
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Kávová barbecue omáčka

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 628 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 106 g
Tuky 17 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vítězný recept internetové soutěže s kávovary Dolce Gusto nám zaslal Antonín Špulka. Výrazně pikantní omáčka se skvěle hodí k pečeným bramborám, kuřecím křidýlkům, ale namáčet se do ní dají i kousky smaženého sýra nebo pečeného masa.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
med 1 PL
hnědý cukr 1 PL
cibule červená 1 ks
najemno
rajče 4 ks
spařená, oloupaná, pokrájená
zázvor (čerstvý) 1 ks
na plátky
káva 250 ml
kečup 2 PL
chilli omáčka 1 PL
rajčatový protlak 1 PL
citronová štáva 0.5 ČL
worcesterská omáčka 0.5 ČL
feferonky 1 ks
nakládané
tymián 2 snítky
rozmarýn 2 snítky
voda 300 ml
sůl

Postup

1

Olej, med, cukr a cibuli dejte do hrnce a vše opékejte do zlatova. Poté vmíchejte ostatní ingredience a zvolna vařte do zhoustnutí; bude to trvat maximálně třicet minut.
 

2

Vyndejte větvičky z bylinek a vše rozmixujte dohladka. Nakonec podle chuti dosolte nebo doslaďte.

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit