Kávová barbecue omáčka

Kávová barbecue omáčka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 628 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 103 g
Tuky 16 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Vítězný recept internetové soutěže s kávovary Dolce Gusto nám zaslal Antonín Špulka. Výrazně pikantní omáčka se skvěle hodí k pečeným masům i steakům.

Suroviny

olej 1 PL
med 1 PL
hnědý cukr 1 PL
cibule červená 1 ks
najemno
rajčata 4 ks
spařená, oloupaná, pokrájená
zázvor (čerstvý) 1 ks
oloupaný, pokrájený na plátky
káva 250 ml
kečup 2 PL
chilli omáčka 1 PL
rajčatový protlak 1 PL
citronová štáva 0.5 ČL
worcesterská omáčka 0.5 ČL
1 ks
naložená chilli paprička
tymián 2 snítka
rozmarýn 2 snítka
voda 300 ml
sůl

Olej, med, cukr a cibuli dejte do hrnce a vše opékejte do zlatova. Poté vmíchejte ostatní ingredience a zvolna vařte do zhoustnutí; bude to trvat maximálně třicet minut. Vyndejte větvičky z bylinek a vše rozmixujte dohladka. Nakonec podle chuti dosolte nebo doslaďte.

Omáčka je vhodná k pečeným bramborám, kuřecím křidýlkům, ale namáčet se do ní dají i kousky smaženého sýra nebo pečeného masa.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit