Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omáčka bez vaření: mascarpone & citron

Hebké jako samet...

Vydání: 2011/8
Autor:
Hodnocení:
34 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
+ vaření těstovin
PT5M
Příprava 0:05
Omáčka Italská

Ingredience

    • 180 g mascarpone
    • nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 2–3 lžíce strouhaného parmazánu + hobliny k podávání
    • sůl a drcený pepř
    • 200 g těstovin penne rigate, fusilli nebo tagliatelle
    • rukola na ozdobení

Příprava jídla

1 Prošlehejte mascarpone, citronovou šťávu i kůru, přidejte parmazán a osolte i opepřete. Nechte omáčku odpočinout při pokojové teplotě nebo mísu (pokud je žáruvzdorná) položte na hrnec s osolenou vodou (místo pokličky), než ji přivedete k varu a vhodíte do ní těstoviny.

Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte, ihned dejte do mísy k omáčce a promíchejte.

3 Podávejte s hoblinami parmazánu a rukolou, ozdobené drceným pepřem.

NĚCO NAVÍC
Ještě lepší je, když přidáte velkou hrst nadrobno nakrájené rukoly přímo do mascarponové omáčky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Omáčka bez vaření: rajčata & vodka

Omáčka bez vaření: ricotta & pečená paprika

Omáčka bez vaření: smetana & uzený losos

Omáčka bez vaření: tuňák & kapary

Omáčka bez vaření: bylinky & chilli paprička

Omáčky bez vaření

REKLAMA

Přidat komentář