Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bleskové rajčatové kari s lilkem

Tenhle ryze zeleninový pokrm v indickém stylu je tak dobrý, že po masu ani nevzdechnete.

Vydání: 2011/8
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Zelenina Indická

Ingredience

    • 1 cibule, nakrájená najemno
    • olivový olej
    • 2 malé lilky, nakrájené na kolečka
    • 1 lžička kurkumy
    • 1 lžička mletého římského kmínu
    • 1 lžička mletého koriandru (semen)
    • 1,5 lžičky semínek černuchy (černého kmínu, k dostání v kořenářstvích)
    • 300 g třešňových rajčátek
    • hrst koriandrových listů nebo hladkolisté petrželky
    • chlebové placky a bílý jogurt s pár kapkami citronové šťávy a trochou nastrouhané citronové kůry k podávání
    • sůl podle chuti

Příprava jídla

1 V pánvi rozpalte trochu oleje, opečte na něm cibuli doměkka a pak ji odložte na talíř. Přilijte ještě trochu oleje a po částech na něm osmažte plátky lilku, aby byly zlatohnědé z obou stran. Lilek rychle nasákne tukem, takže oleje nepřidávejte příliš mnoho – během vaření by ho lilek uvolňoval zpátky, a kari by bylo příliš mastné. Opečený lilek odkládejte na talíř.

2 Do prázdné pánve přidejte ještě trochu oleje a půl minuty opékejte kurkumu, římský kmín, koriandr a černuchu, až se vše rozvoní. Pak vložte zpět do pánve lilek a cibuli, přisypte třešňová rajčátka a vařte, dokud rajčata nezavadnou. Dosolte a posypte listy koriandru. Podávejte s opečenými chlebovými plackami a ochuceným bílým jogurtem.

NĚCO NAVÍC
Lilek, který je u nás běžně k dostání, se nemusí dávát vypotit. Když to ale uděláte, nic tím nepokazíte. Vypocený a vyždímaný lilek totiž nenasákne tolik oleje.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené těstoviny s tuňákem & rajčaty

Rajské rizoto s kuřetem & krevetami

Salát z rozpečených rajčat s kozím sýrem

Rajčatovo-řepná polévka s česnekovými krutony

Lečo s volským okem

Koláč s rajčaty a ricottou

Pozdrav z ráje: rajčata

REKLAMA

Přidat komentář