Estonská dýňová polévka

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Estonská dýňová polévka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

dýně 1 kg
máslo 60 g
cibule 1 ks
nakrájená
vývar kuřecí 4
smetana ke šlehání 3
sůl
pepř špetka
bazalka
čerstvá, najemno nakrájená - na ozdobu
Dýni oloupejte a nakrájejte na kousky. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte cibuli a opatrně ji opékejte asi 15 minut doměkka. Přidejte dýni, vývar a zvolna vařte přikryté 20 minut, než dýně změkne. Pak ji nechte vychladnout. Měkkou dýni s vývarem po dávkách najemno rozmixujte a vraťte do kastrolu. Přilijte smetanu, osolte, opepřete a polévku za stálého míchání ohřejte. Před podáváním ji ještě posypte najemno nakrájenou čerstvou bazalkou. Poznámka: Horkou polévku je třeba mixovat po malých dávkách. Pokud dáváte přednost hustší polévce bez mléka, smetanu vynechejte. Když není dýně úplně dozrálá, lze ji použít i neoloupanou. Kůra vařením změkne. Dozrálá dýně se musí před vařením oloupat.
Autor: helenadler

Obchod Apetit