Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Estonská dýňová polévka

Popis receptu: 
( Pavel Vítek)
Autor: Helena Košelková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    dýně 1kg máslo 60g nakrájená cibule 1kus kuřecí vývar 4sklenice tři čtvrtiny hrnku smetany ke šlehání 1dávka sůl a pepř 1 špetka na jemno nakrájena bazalka na ozdobu 1 dávka

Příprava jídla

Dýni oloupejte a nakrájejte na kousky. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte cibuli a opatrně ji opékejte asi 15 minut doměkka. Přidejte dýni, vývar a zvolna vařte přikryté 20 minut, než dýně změkne. Pak ji nechte vychladnout. Měkkou dýni s vývarem po dávkách najemno rozmixujte a vraťte do kastrolu. Přilijte smetanu, osolte, opepřete a polévku za stálého míchání ohřejte. Před podáváním ji ještě posypte najemno nakrájenou čerstvou bazalkou. Poznámka: Horkou polévku je třeba mixovat po malých dávkách. Pokud dáváte přednost hustší polévce bez mléka, smetanu vynechejte. Když není dýně úplně dozrálá, lze ji použít i neoloupanou. Kůra vařením změkne. Dozrálá dýně se musí před vařením oloupat.
REKLAMA

Přidat komentář