Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí kebab

Jednoduchá úprava, díky které přijdete jehněčímu na chuť.

Vydání: 2011/9
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 20 minut
+ pečení brambor: 25 minut
PT8M
Maso Balkánská

Ingredience

    • 800 g vykostěné jehněčí plece
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce tymiánových lístků
    • 2 lžičky římského kmínu
    • 1 lžička mletého koriandru
    • 3 lžičky chilli pasty harissa
    • 1 vejce

    NA OMÁČKU

    • 250 ml řeckého jogurtu
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 lžíce nasekané máty
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 3 jarní cibulky, nasekané

    NA BRAMBORY

    • 800 g brambor
    • 2 snítky rozmarýnu
    • hrubá sůl
    • 2 lžíce olivového oleje

Příprava jídla

Maso umelte na středně hrubo. Promíchejte ho s ostatními přísadami a osolte a opepřete podle chuti.

Promíchejte všechny přísady na omáčku, osolte a dejte do chladu rozležet.

Brambory rozkrájejte na měsíčky, osolte je hrubou solí, posypte je rozmarýnem, pokapejte olivovým olejem a dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C. Zlatavé budou asi za 25 minut.

Masovou směs namačkejte na grilovací jehly nebo na dřevěné špejle, předem namočené ve vodě. Kebab opečte na grilovací pánvi ze všech stran a podávejte s pečenými bramborami a jogurtovou omáčkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dušené jehněčí s šalotkami a cibulkou

Jehněčí plec na víně

Jehněčí plec nadivoko s domácími papardelle

Jehněčí s vůní Orientu

Nadívané jehněčí kotletky

50 nejlepších receptů s mletým masem

Přidat komentář