
Jehněčí kebab
Jednoduchá úprava, díky které přijdete jehněčímu na chuť.
Vydání: 2011/9
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-6
Ingredience
- 800 g vykostěné jehněčí plece
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce tymiánových lístků
- 2 lžičky římského kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 3 lžičky chilli pasty harissa
- 1 vejce
- 250 ml řeckého jogurtu
- 1 lžíce panenského olivového oleje
- 1 lžíce nasekané máty
- 1 stroužek česneku, drcený
- 3 jarní cibulky, nasekané
- 800 g brambor
- 2 snítky rozmarýnu
- hrubá sůl
- 2 lžíce olivového oleje
NA OMÁČKU
NA BRAMBORY
Příprava jídla
1 Maso umelte na středně hrubo. Promíchejte ho s ostatními přísadami a osolte a opepřete podle chuti.
2 Promíchejte všechny přísady na omáčku, osolte a dejte do chladu rozležet.
3 Brambory rozkrájejte na měsíčky, osolte je hrubou solí, posypte je rozmarýnem, pokapejte olivovým olejem a dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C. Zlatavé budou asi za 25 minut.
4 Masovou směs namačkejte na grilovací jehly nebo na dřevěné špejle, předem namočené ve vodě. Kebab opečte na grilovací pánvi ze všech stran a podávejte s pečenými bramborami a jogurtovou omáčkou.
Přidat komentář