Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Tvarohové nočky s borůvkovým přelivem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Tvarohové nočky s borůvkovým přelivem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

vejce 2 ks
zvlášť bílky a žloutky
máslo 50 g
změklé
sůl špetka
tvaroh 250 g
mekký, polotučný
zakysaná smetana 2 PL
tučná
krupice 80 g
dětská
borůvky 400 g
krupicový cukr 60 g
citronová štáva 1 PL
smetana ke šlehání 125 ml
Příprava jídla 1) Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Bílky ušlehejte na pevný sníh. V míse utřete máslo se špetkou soli a žloutky. Zašlehejte tvaroh a kysanou smetanu. Přisypte krupičku a zlehka zapracujte bílky. Z těsta dvěma lžícemi vykrajujte noky a ihned je vkládejte do vroucí vody. Pokud se těsto lepí na lžíce, namáčejte je před vykrojením noku do studené vody. Vařte 5–6 minut, během vaření je otočte. Před vyjmutím jeden rozkrojte; pokud je uprostřed uvařený, vyjměte je cedníkem a nechte okapat.

 2) Borůvky vložte do kastrolu, posypte cukrem, zakapejte citronovou šťávou, lehce pomačkejte. Zahřívejte, aby se cukr rozpustil a borůvky byly teplé; trvá to pár minut. Noky rozdělte na talíře, přelijte borůvkami a ozdobte šlehačkou.
Autor: beatka

Obchod Apetit