Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Tvarohové nočky s borůvkovým přelivem

Popis receptu: 
22.08.12 / Apetitonline.cz K tomuto receptu můžeme jen říct: lahůdka! Na borůvky ze supermarketu ale prosím zapomeňte – alou do lesa nebo k farmářům! Kolik času potřebujete? Doba přípravy: 10 minut Vaření: 6 minut
Autor: Beata Kastlerova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Ingredience 2 vejce, zvlášť žloutky a bílky 50 g změklého másla špetka soli 250 g měkkého plnotučného tvarohu 2 lžíce tučné kysané smetany 80 g dětské krupičky 400 g borůvek 60–80 g krupicového cukru 1 lžíce citronové šťávy 125 ml smetany na šlehání, ušlehané

Příprava jídla

Příprava jídla 1) Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Bílky ušlehejte na pevný sníh. V míse utřete máslo se špetkou soli a žloutky. Zašlehejte tvaroh a kysanou smetanu. Přisypte krupičku a zlehka zapracujte bílky. Z těsta dvěma lžícemi vykrajujte noky a ihned je vkládejte do vroucí vody. Pokud se těsto lepí na lžíce, namáčejte je před vykrojením noku do studené vody. Vařte 5–6 minut, během vaření je otočte. Před vyjmutím jeden rozkrojte; pokud je uprostřed uvařený, vyjměte je cedníkem a nechte okapat.

 2) Borůvky vložte do kastrolu, posypte cukrem, zakapejte citronovou šťávou, lehce pomačkejte. Zahřívejte, aby se cukr rozpustil a borůvky byly teplé; trvá to pár minut. Noky rozdělte na talíře, přelijte borůvkami a ozdobte šlehačkou.
REKLAMA

Přidat komentář