
Uživatelský
recept
recept
Tvarohové nočky s borůvkovým přelivem
Popis receptu:
22.08.12 / Apetitonline.cz
K tomuto receptu můžeme jen říct: lahůdka! Na borůvky ze supermarketu ale prosím zapomeňte – alou do lesa nebo k farmářům!
Kolik času potřebujete?
Doba přípravy: 10 minut
Vaření: 6 minut
Autor: Beata Kastlerova
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
Ingredience
2 vejce, zvlášť žloutky a bílky
50 g změklého másla
špetka soli
250 g měkkého plnotučného tvarohu
2 lžíce tučné kysané smetany
80 g dětské krupičky
400 g borůvek
60–80 g krupicového cukru
1 lžíce citronové šťávy
125 ml smetany na šlehání, ušlehané
Příprava jídla
Příprava jídla
1) Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Bílky ušlehejte na pevný sníh. V míse utřete máslo se špetkou soli a žloutky. Zašlehejte tvaroh a kysanou smetanu. Přisypte krupičku a zlehka zapracujte bílky. Z těsta dvěma lžícemi vykrajujte noky a ihned je vkládejte do vroucí vody. Pokud se těsto lepí na lžíce, namáčejte je před vykrojením noku do studené vody. Vařte 5–6 minut, během vaření je otočte. Před vyjmutím jeden rozkrojte; pokud je uprostřed uvařený, vyjměte je cedníkem a nechte okapat.
2) Borůvky vložte do kastrolu, posypte cukrem, zakapejte citronovou šťávou, lehce pomačkejte. Zahřívejte, aby se cukr rozpustil a borůvky byly teplé; trvá to pár minut. Noky rozdělte na talíře, přelijte borůvkami a ozdobte šlehačkou.
Přidat komentář