Se šťavnatými brusinkami...
Suroviny
Postup
Vykrojte z listového těsta osm koleček. U čtyř odstraňte střed, u ostatních ne. Na každé nevykrojené položte vykrojené, abyste získali soudek. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Kolečka předpékejte zhruba čtvrt hodiny, dokud těsto nevyběhne a není zlatavé.
Z mouky, cukru, ořechů, skořice a másla utvořte drobenku. Soudky naplňte brusinkami, posypte ořechovou žmolenkou a ještě pět minut zapečte, aby byla krásně křupavá.
Kde se berou lístky?
Listové či lístkové těsto dostalo jméno podle vrstev, které v něm tvoří střídání moučné vrstvy s tukovou. Působením tepla při pečení od sebe vrstvičky ‚odskočí a těsto je pak lehké, nadýchané a křupavé. Domácí výroba je poměrně složitá a zdlouhavá – kvalita hotových těst z obchodů se ale stále zlepšuje.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Brusinkové menu: 15 receptů pro milovníky brusinek(15 receptů)
- Brusinkové menu: 15 receptů pro milovníky brusinek(15 receptů)
Komentáře