Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Soudky s brusinkami a oříšky

Se šťavnatými brusinkami...

Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Pečení 0:30

Ingredience

    • 1 plát vychlazeného, ale ne zmraženého listového těsta o výšce asi 1 cm
    • 1 vrchovatou lžíci hrubé mouky
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • 1/2 lžičky mleté skořice
    • 30 g mletých ořechů
    • 30 g změklého másla
    • 100 g zavařených brusinek

Příprava jídla

1. Vykrojte z listového těsta osm koleček. U čtyř odstraňte střed, u ostatních ne. Na každé nevykrojené položte vykrojené, abyste získali soudek. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Kolečka předpékejte zhruba čtvrt hodiny, dokud těsto nevyběhne a není zlatavé.

2. Z mouky, cukru, ořechů, skořice a másla utvořte drobenku. Soudky naplňte brusinkami, posypte ořechovou žmolenkou a ještě pět minut zapečte, aby byla krásně křupavá.

Kde se berou lístky?
Listové či lístkové těsto dostalo jméno podle vrstev, které v něm tvoří střídání moučné vrstvy s tukovou. Působením tepla při pečení od sebe vrstvičky ‚odskočí‘ a těsto je pak lehké, nadýchané a křupavé. Domácí výroba je poměrně složitá a zdlouhavá – kvalita hotových těst z obchodů se ale stále zlepšuje.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brusinkové menu

Brusinkové menu

Plísňový sýr s mandlemi v balíčku

Koláč s hedvábným čokoládovým krémem

Masový závin s tymiánem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vyzkoušejte je. Jsou dobré a jednoduché na přípravu.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.16

Přidat komentář