Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fettuccine s pestem a sušenými brusinkami
Fettuccine s pestem a sušenými brusinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fettuccine s pestem a sušenými brusinkami

4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2707 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 347 g
Tuky 104 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapsička plná brusinkové šťávy vás v těstovinách příjemně překvapí!

Suroviny

Na pesto
bazalka 2 hrnky
lístky
česnek 2 stroužky
lískové oříšky hrst
nebo vlašské
strouhaný
sůl
pepř bílý
olivový olej ½ hrnku
Na dokončení
nudle rýžové 400 g
sušené, namočené do vlažné vody
bazalka hrst

Postup

1

Nejprve si připravte aromatické pesto. Podle tradice se bazalka s oříšky tře v hmoždíři a pak dochutí (k tomu slouží parmazán) a spojí olivovým olejem. Dnes se však běžně všechny suroviny mixují – takže spolu vše utřete nebo rozmixujte na hustou kašičku. Pesto je velmi výrazné, takže se dávkuje skrovně; zbylé zalijte ve sklenici olivovým olejem a uchovejte v chladu.

2

Těstoviny uvařte podle návodu v dostatečném množství osolené vody ,al dente. Do pesta vmíchejte scezené brusinky a směs dejte do velké mísy. Nudle sceďte, vsypte do mísy a zahorka promíchejte s pestem s brusinkami. Rozdělte na hlubší talíře a okamžitě podávejte; jednotlivé porce ještě posypte vlašskými ořechy, a chcete-li, ozdobte několika lístky čerstvé bazalky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...