Kapsička plná brusinkové šťávy vás v těstovinách příjemně překvapí!
Suroviny
Postup
Nejprve si připravte aromatické pesto. Podle tradice se bazalka s oříšky tře v hmoždíři a pak dochutí (k tomu slouží parmazán) a spojí olivovým olejem. Dnes se však běžně všechny suroviny mixují – takže spolu vše utřete nebo rozmixujte na hustou kašičku. Pesto je velmi výrazné, takže se dávkuje skrovně; zbylé zalijte ve sklenici olivovým olejem a uchovejte v chladu.
Těstoviny uvařte podle návodu v dostatečném množství osolené vody ,al dente. Do pesta vmíchejte scezené brusinky a směs dejte do velké mísy. Nudle sceďte, vsypte do mísy a zahorka promíchejte s pestem s brusinkami. Rozdělte na hlubší talíře a okamžitě podávejte; jednotlivé porce ještě posypte vlašskými ořechy, a chcete-li, ozdobte několika lístky čerstvé bazalky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Brusinkové menu: 15 receptů pro milovníky brusinek(15 receptů )