Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fettuccine s pestem a sušenými brusinkami
Fettuccine s pestem a sušenými brusinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fettuccine s pestem a sušenými brusinkami

4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2707 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 347 g
Tuky 104 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapsička plná brusinkové šťávy vás v těstovinách příjemně překvapí!

Suroviny

Na pesto
bazalka 2 hrnky
lístky
česnek 2 stroužky
lískové oříšky hrst
nebo vlašské
strouhaný
sůl
pepř bílý
olivový olej ½ hrnku
Na dokončení
nudle rýžové 400 g
sušené, namočené do vlažné vody
bazalka hrst

Postup

1

Nejprve si připravte aromatické pesto. Podle tradice se bazalka s oříšky tře v hmoždíři a pak dochutí (k tomu slouží parmazán) a spojí olivovým olejem. Dnes se však běžně všechny suroviny mixují – takže spolu vše utřete nebo rozmixujte na hustou kašičku. Pesto je velmi výrazné, takže se dávkuje skrovně; zbylé zalijte ve sklenici olivovým olejem a uchovejte v chladu.

2

Těstoviny uvařte podle návodu v dostatečném množství osolené vody ,al dente. Do pesta vmíchejte scezené brusinky a směs dejte do velké mísy. Nudle sceďte, vsypte do mísy a zahorka promíchejte s pestem s brusinkami. Rozdělte na hlubší talíře a okamžitě podávejte; jednotlivé porce ještě posypte vlašskými ořechy, a chcete-li, ozdobte několika lístky čerstvé bazalky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...