Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krupicová kaše se šafránem a černým bezem

Šafrán kaši krásně obarví a dodá jí jemnou exotickou příchuť.

Vydání: 2011/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Česká

Ingredience

    • 1,2 l mléka
    • špetka nitek šafránu
    • 8 vrchovatých lžic dětské krupičky
    • 1 vanilkový nebo krupicový cukr podle chuti
    • špetka soli
    • 250ml sklenice bezinkového kompotu k podávání
    • 4 lžíce másla (nejlépe přepuštěného)

Příprava jídla

1 Krupičku namočte do půl litru mléka, oslaďte vanilkovým nebo krupicovým cukrem a nechte nabobtnat. Zbylé mléko se špetkou šafránu a solí nechte přejít varem, aby se obarvilo nažluto. Potom vmíchejte namočenou krupičku a mírně vařte za stálého míchání do zhoustnutí.

2 Z bezového kompotu sceďte šťávu, odložte ji stranou a plody propasírujte přes síto. Podle potřeby pyré mírně nařeďte šťávou z kompotu tak, aby mělo konzistenci sirupu. Kaši rozdělte do talířů a do středu opatrně rozlijte sirup. Vidličkou pak utvořte mramorování a kaši zakápněte máslem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vdolečky s lískovou náplní

Škubánky s mákem a rumovými švestkami

Tvarohové knedlíky s rynglí a brusinkami

Rýžový nákyp s hruškami, hroznem a jeřabinou

Buchtičky s vinnou pěnou z vlašského ryzlinku

Krupicová kaše

REKLAMA

Přidat komentář