Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Máslový pórek a glazovaná karotka

Dušená zelenina s tymiánem

Vydání: 2011/12
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 8-10
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Zelenina Americká

Ingredience

    NA PÓREK

    • 4 pórky, nakrájené na šikmé 8cm špalíky
    • 50 g másla
    • sůl a 2 snítky tymiánu nebo pepř

    NA KAROTKU

    • 500 g baby karotek, očištěných
    • 50 g másla
    • 1 lžička třinového cukru
    • 1–2 lžíce citronové šťávy
    • sůl a 2 snítky tymiánu nebo pepř

Příprava jídla

1 Do pánve vložte pórek, 50 g másla, podlijte trochou vody a zahřívejte na mírném ohni asi 6 minut, dokud pórek nezkřehne. Osolte a vmíchejte lístky tymiánu.

2 Do druhé pánve vložte karotky, máslo, trochu vody, cukr, špetku, soli, citronovou šťávu a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Přidejte lístky tymiánu a dochuťte. Podávejte k pomalu pečené krůtě s nádivkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Opulentní hostina s pečenou krůtou

Mušle sv. Jakuba s ochuceným máslem na cibulce vařené v páře

Krůta s nádivkou a šampaňskou omáčkou

Bramborová kaše s batáty

Americké brusinky

Pečený ananas

REKLAMA

Přidat komentář