Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Stániny čedarové sušenky

„Z té spousty cukroví, která se na mě před Vánocemi valí z okolí, jsem přeslazená ještě dřív, než vůbec stihnu začít péct. A tak jsem si loni řekla, že raději upeču dobré sýrové sušenky. Zalovila jsem na internetu a po chvíli přebírání jsem vyloupla tenhle čedarový poklad. Parmazánové sušenky jsou dobré, ale tyhle jsou ještě lepší!“ říká redaktorka Stáňa Moravcová.

Vydání: 2011/12
Autor:
Hodnocení:
63 (hlasy)
Doba přípravy: Do 30 minut
+ alespoň 30 minut na chlazení
PT10M
Pečení 0:10
Chuťovka Česká

Ingredience

    • 220 g hladké mouky
    • 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
    • 170 g studeného másla, nakrájeného na kostičky
    • 225 g nastrouhaného vyzrálého čedaru, nejlépe pravého (světlého)
    • 3/4 lžičky mletého růžového pepře
    • 3 lžíce studené vody
    • pekanové ořechy (viz Něco navíc)

Příprava jídla

1 Mouku smíchejte s kypřicím práškem a v robotu, příborovým nožem či přinejhorším rukama ji zpracujte s máslem na hrubou drobenku. Přidejte sýr a pepř, dopřejte směsi 6–8 pulzů v robotu, nebo ji zpracovávejte tak dlouho, aby se promíchala. Pak postupně přidávejte vodu a zpracovávejte – jen do té doby, než těsto utvoří kouli.

Z těsta odměřujte co nejrovnější lžíce na plech vyložený papírem na pečení, mírně je zplošťujte dnem skleničky. Doprostřed lehce vmáčkněte půlku pekanu a pečte 12 minut při 200 °C. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě.

NĚCO NAVÍC
Ořechy pokapejte olejem a dejte je do pánve, na středním plameni je 6–7 minut opékejte, aby lehce zhnědly. Přendejte je na papírové utěrky a lehce posolte. Nechte vychladnout.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Maruščiny suchárky

Daniny rohlíčky Touha

Milčiny macešky

Darinčino vinné cukroví

Nikolina nepečená roláda

Pavliny žloutkové čtverečky

Zuzčiny medové řezy

Šárčiny pařížské rohlíčky

Naše nejoblíbenější cukroví

Slané pečení: 10 receptů na party hity

40x vánoční cukroví

Pro pokročilé: Cukroví s krémem, které stojí za vyzkoušení

Čedar, národní poklad Anglie

Komentáře

Obrazek uzivatele
Sušenky jsou úžasné. Dělám je opakovaně pro návštěvy, na párty či večírky. Vyplatí se použít opravdu kvalitní čedar, výsledek pak stojí za to. Kdo ochutnal, chtěl recept. :)

Přidat komentář