Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lososový tatarák

Severská lahůdka
Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
82 (hlasy)
Počet porcí: 4-5
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Chuťovka Ostatní

Ingredience

    • 500 g filetu z lososa bez kůže a kostí
    • 2 lžíce nasekaného kopru
    • 2 šalotky, nakrájené nadrobno
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1

Lososa nakrájejte na drobné kostičky a promíchejte se zbylými přísadami, nechte 5 minut odpočinout, případně dotáhněte solí a citronem podle vlastní chuti. Podávejte vychlazené s opečeným toustovým chlebem, pár lístky polníčku a dílky citronu.

NĚCO NAVÍC
Šalotku můžete nahradit pažitkou nebo jarní cibulkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tatarák z manga, ananasu a kokosu

Hovězí tatarský biftek

Carpaccio z mrkve s datlemi & fetou

Houbové carpaccio

Lososové rillettes

Přidat komentář