
Lososový tatarák
Severská lahůdka
Vydání: 2012/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4-5
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Ingredience
- 500 g filetu z lososa bez kůže a kostí
- 2 lžíce nasekaného kopru
- 2 šalotky, nakrájené nadrobno
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička dijonské hořčice
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
1
Lososa nakrájejte na drobné kostičky a promíchejte se zbylými přísadami, nechte 5 minut odpočinout, případně dotáhněte solí a citronem podle vlastní chuti. Podávejte vychlazené s opečeným toustovým chlebem, pár lístky polníčku a dílky citronu.
NĚCO NAVÍC
Šalotku můžete nahradit pažitkou nebo jarní cibulkou.
Přidat komentář