Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krkovice se zelným salátem

Krkovici pořádně zalijte pivem.
Vydání: 2012/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
+ marinování
P
Maso Česká

Ingredience

    • 4 plátky vepřové krkovice bez kosti po 150–200 g
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 lžíce oleje na potření masa
    • 1 lžička sušené šalvěje nebo 1 lžíce čerstvé nasekané
    • 1 palice česneku, rozebraná na stroužky
    • 2 cibule, nakrájené na klínky
    • 1 lžička drceného kmínu
    • trocha piva na podlití

    NA SALÁT
    • 500–600 g kysaného bílého zelí
    • 1 velká mrkvev, nastrouhaná na hrubší nudličky
    • 3 jarní cibulky, nakrájené na plátky
    • 1 červené jablko, nakrájené na nudličky
    • 2 lžíce oleje
    • sůl, špetka mletého zázvoru a cukr na dochucení

Příprava jídla

1

Rozpalte troubu na 180 °C. Okraje krkovice nasekněte špičkou nože, aby se plátky při pečení nekroutily. Z obou stran je osolte, opepřete, potřete olejem, vetřete bylinky, přikryjte a nechte v chladu odležet.

2

Zelí překrájejte, vložte do mísy a promíchejte s mrkví, cibulí a jablkem. Přilijte olej, dochuťte cukrem, zázvorem a případně solí.

3

Do pekáče nebo na plech rozložte naložené plátky krkovice, posypte je kmínem, obložte stroužky neloupaného česneku, klínky cibule a zprudka zapečte asi 15 minut v troubě. Podlijte vodou nebo i pivem, přikryjte alobalem a pečte asi 45 minut doměkka. Nakonec stáhněte alobal a dopečte krátce dozlatova. Podávejte se zelným salátem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ovarová mísa s křenem

Černá zabijačková polévka (prdelačka)

Škvarkoví šneci se zelím

Zabijačkový guláš dušený v troubě

Domácí škvarky

Smažené uzle (kroucance)

Domácí světlá tlačenka

Česká kuchyně – zabijačka a další hody

REKLAMA

Přidat komentář