
Česnekové řízky z krkovice v trojobalu
Obligátní kýta může být suchá, s krkovicí tenhle problém nehrozí.
Vydání: 2017/2
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 4–8 plátků (podle velikosti) z vepřové krkovice silných okolo 1cm
- sůl (k podávání nejlépe vločková)
- 2–4 stroužky česneku, drcené (množství podle chuti)
- hladká mouka na obalení
- 2 vejce, prošlehaná
- 3 rohlíky, rozmixované tyčovým mixérem na strouhanku
- ghí (přepuštěné máslo), voňavé sádlo či olej na smažení
- klínky citronu, sladkokyselé okurky a čerstvý chléb k podávání
Příprava jídla
1 Maso podle chuti a potřeby naklepejte, osolte a vetřete do něj česnek. Obalte ho v mouce, vejci a strouhance.
2 V pánvi či rendlíku rozehřejte zvolený tuk. Osmažte v něm obalené řízky dozlatova (podle potřeby po dávkách).
3 Podávejte s citronem, okurčičkami, chlebem a solí podle chuti.
Přidat komentář