Česnekové řízky z krkovice v trojobalu

Česnekové řízky z krkovice v trojobalu

Hodnocení receptu
Průměr: 2.5 (2)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2227 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 140 g
Tuky 103 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obligátní kýta může být suchá, s krkovicí tenhle problém nehrozí. 

Suroviny

vepřové maso 4 plátek
počet podle velikosti, , silné okolo 1 cm
sůl
nejlépe vločková, k podávání
česnek 2 stroužek
drcený, podle chuti
mouka pšeničná hladká
na obal
vejce 2 ks
prošlehané
rohlíky 3 ks
rozmixovaný na strouhanku
ghí
přepuštěné máslo, lze nahradit voňavým sádlem nebo olejem na smažení
citron 1 ks
klínky na podávání
sladkokyselá okurka k podávání
chleba
čerstvý, k podávání

1 Maso podle chuti a potřeby naklepejte, osolte a vetřete do něj česnek. Obalte ho v mouce, vejci a strouhance.

2 V pánvi či rendlíku rozehřejte zvolený tuk. Osmažte v něm obalené řízky dozlatova (podle potřeby po dávkách).

3 Podávejte s citronem, okurčičkami, chlebem a solí podle chuti. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit