0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená krkovice s jablečno-šalvějovou omáčkou a zelným salátem

Pečená krkovice s jablečno-šalvějovou omáčkou a zelným salátem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6-8 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4366 kcal
Bílkoviny 247 g
Sacharidy 342 g
Tuky 230 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečínka z krkovice je krásně šťavnatá.

Suroviny

vepřové maso 1 kg
bez kosti, v celku
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
šalotka 2 ks
na tenká kolečka
šalvěj 1 hrst
lístky nahrubo a celé k podávání
česnek 2 stroužek
drcený
tymián 1
bobkový list 2 ks
cider 170 ml
lze nahradit jablečným moštem
vývar 100 ml
vepřový nebo drůbeží
javorový sirup 1 PL
oloupené, bez jadřince, nahrubo
krupicový cukr 1 PL
podle chuti
ocet 1 ČL
bílý, vinný
Na salát
červené, nakrouhané
červené, bez jadřince a nakrájené na drobno
jarní cibulka 2 ks
nakrájená tence a na šimko
vlašské ořechy 1 hrst
nasekané
sýr 50 g
s modrou plísní, rozdrobený
Na salátovou zálivku
olivový olej 30 ml
majonéza 1 PL
ocet 1 PL
červený, vinný
1 PL
hořcice dijonská
med 1 PL
podle chuti
sůl špetka

Postup

1

Předehřejte troubu na 200°C. Maso osolte, opepřete a podle potřeby svažte kuchyňským provázkem. V pánvi na středním ohni rozehřejte lžíci oleje. Vložte maso a za stálého obracení ho opékejte 5 minut ze všech stran dohněda.

2

Přeneste do kastrolu vhodného do trouby či pekáče s víkem (nemáte-li víko, bude třeba nádobu natěsno zakrýt alobalem).

3

Přidejte zbývající olej a na středním ohni opékejte šalotku 4 minuty doměkka. Přidejte šalvěj a česnek. Nechte je minutu rozvonět. Přesuňte k masu, přidejte tymián a bobkové listy. Cider smíchejte s vývarem a javorovým sirupem. Přilijte do kastrolu, přidejte jablka, přiklopte a vložte do trouby. Po 15 minutách zmírněte troubu na 180°C. Maso upečte doměkka (cca 1,5 hodiny).

4

Mezitím promíchejte přísady na salát, osolte a opepřete. Prošlehejte suroviny na zálivku a vše smíchejte.

5

Maso vyjměte na talíř a volně zakryjte alobalem. Jablka a čtvrtinu tekutiny rozmixujte nahrubo s cukrem a octem, podle chuti dosolte. Maso nakrájejte a podávejte ozdobené šalvějí, doplněné omáčkou a salátem. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč