Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omáčka s růžovým pepřem a křenem

Podávejte k hovězímu, jehněčímu nebo ke klobáskám.

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Omáčka Česká

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje nebo vypečeného tuku
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 500 ml hovězího vývaru
    • 1 lžička rajčatové pasty nebo protlaku
    • 1 lžička jemného krupicového cukru
    • 1 lžíce smetanového křenu + trocha navíc k podávání
    • 1 lžíce růžového pepře (prodává např. www.koreni.cz)

Příprava jídla

Olej zahřejte v hluboké pánvi na nízkém plameni. Vsypte mouku a za občasného míchání opékejte 5–7 minut tak, aby byla jíška zlatá a vypadala jako písek. Pokud používáte rajský protlak, opékejte ho posledních pár minut spolu s moukou. Potom postupně zašlehejte vývar. Pak přidejte cukr, lžíci smetanového křenu a růžový pepř. V případě, že jste nedali protlak, přidejte i pastu. Zvyšte plamen na střední a vařte dalších 10 minut do zhoustnutí. Před podáváním zakapejte trochou smetanového křenu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Švestková omáčka

Základní omáčka k masu

Omáčka s hořčicí a brandy

Omáčka s červeným vínem

Česneková omáčka

REKLAMA

Přidat komentář