Nejlepší středomořské chutě pohromadě na jednom talíři a hotové dřív, než bys řekl švec.
Suroviny
tuňák (konzerva)
170
g
v oleji
česnek
1
stroužek
nadrobno
citronová kůra
1
ks
nastrouhaná
citronová šťáva
2
PL
olivový olej
3
PL
panenský
kapary
2
PL
olivy černé
hrst
nejlépe s peckou
sůl
pepř
čerstvě mletý
těstoviny
200
g
conchiglie
petrželka
hrst
nasekaná hladkolistá
strouhaný k podávání
Postup
1
Rozdělte tuňáka na kousky o velikosti sousta. V míse ho opatrně promíchejte s česnekem, citronovou kůrou i šťávou, olivovým olejem, kapary a s olivami. Osolte a opepřete. Omáčku nechte odpočinout při pokojové teplotě, než se uvaří těstoviny.
2
Uvařte těstoviny, sceďte je, ihned je dejte do mísy k omáčce, posypte petrželkou a promíchejte. Podávejte s parmazánem nebo i bez něj.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Bleskové těstoviny, které zvládnete raz dva(15 receptů )
- Omáčky bez vaření(6 receptů )
- Lehce a zdravě: všestranný tuňák z konzervy na 6 způsobů(24 receptů )