0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 10 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1339 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 119 g
Tuky 61 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší středomořské chutě pohromadě na jednom talíři a hotové dřív, než bys řekl švec. 

Suroviny

tuňák (konzerva) 170 g
v oleji
česnek 1 stroužek
nadrobno
citronová kůra 1 ks
nastrouhaná
citronová štáva 2 PL
olivový olej 3 PL
panenský
kapary 2 PL
olivy černé hrst
nejlépe s peckou
sůl
pepř
čerstvě mletý
těstoviny 200 g
conchiglie
petrželka hrst
nasekaná hladkolistá
parmazán
strouhaný k podávání

1 Rozdělte tuňáka na kousky o velikosti sousta. V míse ho opatrně promíchejte s česnekem, citronovou kůrou i šťávou, olivovým olejem, kapary a s olivami. Osolte a opepřete. Omáčku nechte odpočinout při pokojové teplotě, než se uvaří těstoviny.

2 Uvařte těstoviny, sceďte je, ihned je dejte do mísy k omáčce, posypte petrželkou a promíchejte. Podávejte s parmazánem nebo i bez něj.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč