Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 17
Do 10 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1339 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 119 g
Tuky 61 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší středomořské chutě pohromadě na jednom talíři a hotové dřív, než bys řekl švec. 

Suroviny

tuňák (konzerva) 170 g
v oleji
česnek 1 stroužek
nadrobno
nastrouhaná
olivový olej 3 PL
panenský
kapary 2 PL
nejlépe s peckou
sůl
pepř
čerstvě mletý
těstoviny 200 g
conchiglie
petrželka hrst
nasekaná hladkolistá
strouhaný k podávání

Postup

1

Rozdělte tuňáka na kousky o velikosti sousta. V míse ho opatrně promíchejte s česnekem, citronovou kůrou i šťávou, olivovým olejem, kapary a s olivami. Osolte a opepřete. Omáčku nechte odpočinout při pokojové teplotě, než se uvaří těstoviny.

2

Uvařte těstoviny, sceďte je, ihned je dejte do mísy k omáčce, posypte petrželkou a promíchejte. Podávejte s parmazánem nebo i bez něj.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín