Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omáčka s hořčicí a brandy

Podávejte ke kuřecímu, krůtímu nebo vepřovému.

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Omáčka Česká

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje nebo vypečeného tuku
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 125 ml brandy + 500 ml kuřecího vývaru
    • 1 lžička rajčatové pasty nebo protlaku
    • 1 lžička jemného krupicového cukru
    • 2 bobkové listy, nejlépe čerstvé
    • 6 kuliček černého pepře
    • 1 celý stroužek česneku, oloupaný
    • 1 lžička hrubozrnné hořčice

Příprava jídla

Olej zahřejte v hluboké pánvi na nízkém plameni. Vsypte mouku a za občasného míchání opékejte 5–7 minut tak, aby byla jíška zlatá a vypadala jako písek. Pokud používáte rajský protlak, opečte ho posledních pár minut spolu s moukou. Opatrně přilijte brandy a postupně zašlehejte vývar. Přidejte cukr, bobkové listy, pepř, hořčici a česnek. V případě, že jste nedali protlak, přidejte i pastu. Zvyšte plamen a vařte 10 minut do zhoustnutí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Švestková omáčka

Základní omáčka k masu

Omáčka s červeným vínem

Omáčka s růžovým pepřem a křenem

Přidat komentář