Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborová kaše s olivami a fetou

Krásně krémová s přísadami ze slunného Řecka

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Zelenina

Ingredience

    • 1 kg brambor, oloupaných, nakrájených na kostky
    • 175 ml 12% smetany nebo mléka
    • 80 g vypeckovaných oliv kalamata, nasekaných najemno
    • 80 g rozdrobené fety
    • 2 lžičky extra panenského olivového oleje

Příprava jídla

1 Brambory vařte v rendlíku osolené vody na středním plameni 10 minut, doměkka. Slijte přes cedník, nechte důkladně okapat.

2 Potom vraťte brambory do ještě teplého rendlíku a třeste jím nad velkým plamenem asi půl minuty, aby se vypařily zbytky tekutiny. Sejměte z ohně.

3 Brambory nahrubo rozšťouchejte, postupně přidávejte nasekané máslo a šťouchejte dohladka. Přidejte smetanu nebo mléko. Vařečkou umíchejte dohladka a lehka. Opepřete. Vmíchejte olivy a rozdrobenou fetu. Zakapejte olivovým olejem a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborová kaše

Bramborová kaše s chilli a česnekem

Bramborová kaše s hráškem a sýrem

Bramborová kaše s medovou hořčicí

Bramborová kaše s olivovým olejem a citronem

Krémová kaše z batátů s balzamikem

Bylinková bramborová kaše

Celerovo-bramborová kaše

Mrkvovo-dýňová kaše

REKLAMA

Přidat komentář