I bramborová kaše může mít pořádný říz.
Suroviny
brambory
1
kg
oloupané, na kostky
olivový olej
50
ml
chilli paprička
1
ks
podlouhlá, očištěná, najemno nasekaná
chilli paprička
1
ks
(ptačí oko), očištěná, najemno nasekaná
česnek
2
stroužky
rozdrcený
mléko
150
ml
ohřáté
chilli omáčka
2
PL
sladká
sůl
pepř
1 Brambory vařte v rendlíku osolené vody na středním plameni 10 minut, doměkka.
2 Mezitím zahřejte na pánvi na středním plameni olivový olej. Vsypte nasekané chilli papričky. Míchejte a nechte minutu rozvonět. Vmíchejte rozdrcené stroužky česneku, 15 vteřin prohřejte. Sejměte z plamene.
3 Uvařené brambory slijte přes cedník, nechte důkladně okapat. Okapané brambory vraťte do teplého rendlíku. Rendlíkem potřeste nad ohněm tak, aby se odpařila tekutina. Sejměte z plamene, brambory nahrubo rozmačkejte, přidejte 150 ml ohřátého mléka. Vařečkou umíchejte do hladka a lehka a vmíchejte olej s chilli. Osolte a opepřete. Zakapejte 2 lžícemi sladké chilli omáčky.