Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Celerovo-bramborová kaše

Celerovo-bramborová kaše

4.5/5 Počet hodnocení: 46
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1489 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 152 g
Tuky 79 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celer dodá bramborové kaši skvělou chuť a lehce oříškový nádech. Svoji fintu však raději hostům neprozrazujte.

Suroviny

celer 700 g
česnek 2 stroužky
sůl
pepř

Postup

1

Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte na kostky pokrájený celer, brambory a česnek. Vařte 10–12 minut doměkka.

2

Slijte přes cedník. Celer i brambory vraťte do teplého rendlíku a potřeste jím nad velkým plamenem půl minuty, aby se odpařila tekutina. Sejměte z ohně.

3

Obsah rendlíku nahrubo rozmačkejte, postupně přidávejte neochucené pomazánkové máslo a nasekané másla. Šťouchejte dohladka a krémova. Osolte, opepřete, podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč