Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Celerovo-bramborová kaše
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 50
Do 45 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1746 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 155 g
Tuky 109 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celerovo-bramborová kaše je plnohodnotnou alternativou k té klasické. Celer dodá bramborové kaši skvělou chuť a lehce oříškový nádech. Svoji fintu však raději hostům neprozrazujte. Bramborovo celerové pyré podávejte společně s pečeným masem a zalijte ho výpekem.

Suroviny

celer 700 g
oloupaný, nakrájený na kostky
oloupané, nakrájené na kostky
česnek 2 stroužky
oloupané
nakrájené
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte na kostky pokrájený celer, brambory a česnek. Vařte 10–12 minut doměkka.

2

Slijte přes cedník. Celer i brambory vraťte do teplého rendlíku a potřeste jím nad velkým plamenem půl minuty, aby se odpařila tekutina. Sejměte z ohně.

3

Obsah rendlíku nahrubo rozmačkejte, postupně přidávejte neochucené pomazánkové máslo a kousky másla. Šťouchejte dohladka a krémova. Osolte, opepřete, podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...