Celerovo-bramborová kaše je plnohodnotnou alternativou k té klasické. Celer dodá bramborové kaši skvělou chuť a lehce oříškový nádech. Svoji fintu však raději hostům neprozrazujte. Bramborovo celerové pyré podávejte společně s pečeným masem a zalijte ho výpekem.
Suroviny
celer
700
g
oloupaný, nakrájený na kostky
brambory
½
kg
oloupané, nakrájené na kostky
česnek
2
stroužky
oloupané
pomazánkové máslo
150
ml
máslo
75
g
nakrájené
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte na kostky pokrájený celer, brambory a česnek. Vařte 10–12 minut doměkka.
2
Slijte přes cedník. Celer i brambory vraťte do teplého rendlíku a potřeste jím nad velkým plamenem půl minuty, aby se odpařila tekutina. Sejměte z ohně.
3
Obsah rendlíku nahrubo rozmačkejte, postupně přidávejte neochucené pomazánkové máslo a kousky másla. Šťouchejte dohladka a krémova. Osolte, opepřete, podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu(30 receptů )
- Proč jíst celer aneb třeskutě dobrá vitamínová bomba za pár korun(59 receptů )