Celerovo-bramborová kaše

Celerovo-bramborová kaše

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 (31)
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1746 kcal
Bílkoviny 23 g
Cukr 155 g
Tuky 109 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celer dodá bramborové kaši skvělou chuť a lehce oříškový nádech. Svoji fintu však raději hostům neprozrazujte.

Suroviny

celer 700 g
oloupaný, na kostky
brambory 0.5 kg
oloupané, na kostky
česnek 2 stroužky
oloupané
pomazánkové máslo 150 ml
neochucené
máslo 75 g
nasekané
sůl
pepř

1 Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte celer, brambory a česnek. Vařte 10–12 minut doměkka. Slijte přes cedník. Celer i brambory vraťte do teplého rendlíku a potřeste jím nad velkým plamenem půl minuty, aby se odpařila tekutina. Sejměte z ohně.

2 Obsah rendlíku nahrubo rozmačkejte, postupně přidávejte neochucené pomazánkové máslo a nasekané másla. Šťouchejte dohladka a krémova. Osolte, opepřete, podávejte.

Apetit magazín

  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit