
Mrkvovo-dýňová kaše
Přílohovou kaši můžete udělat i z jiné zeleniny než brambor. Dýně a mrkev se skvěle doplňují.
Vydání: 2008/11
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- ½ kg mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka
- 600 g dýně (nejlépe typu butternut), očištěné a nakrájené na kostky
- 50 g másla
- 60 g pomazánkového másla
- ½ lžičky strouhaného muškátového oříšku
- 1½ lžíce medu
- sůl a pepř
Příprava jídla
1 Mrkev a dýni vařte ve vroucí osolené vodě 8–10 minut doměkka; sceďte. Zeleninu vraťte do teplého rendlíku a na půl minuty dejte sušit na vařič.
2 Sejměte z ohně, nahrubo rozšťouchejte, pak vmíchejte máslo a šťouchejte skoro dohladka. Přidejte pomazánkové máslo a strouhaný muškátový oříšek. Ušťouchejte dohladka. Osolte a opepřete. Zakapejte medem. Podávejte.
Přidat komentář