Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krkovička na asijský způsob

Česká krkovička plus asijské koření rovná se dokonalá dobrota.

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 10 minut
PT2H30M
Pečení 2:30
Maso Asijská

Ingredience

    • 1,7 kg vepřové krkovičky
    • 50 g čerstvého zázvoru, nakrájeného na kolečka
    • 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • 1 dlouhá chilli paprička, přepůlená
    • 4 hvězdičky badyánu
    • 90 g tmavého třtinového cukru
    • 250 ml saké a 125 ml ústřicové nebo rybí omáčky
    • 1 lžička čínského koření pěti vůní (viz Něco navíc)

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 180 °C. Krkovičku, zázvor, česnek, chilli papričku a badyán dejte do hlubokého kastrolu s poklicí. Cukr, saké, rybí omáčku a čínské koření důkladně promíchejte v misce a pak směsí přelijte krkovičku, dobře utěsněte víkem a dejte na 2 hodiny péct, v polovině pečení maso obraťte. Poté zvyšte teplotu na 200 °C, odklopte poklici a pečte dalších 30 minut tak, aby bylo maso obalené lepkavou omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Čínské koření alias koření pěti vůní je sladce vonící, pikantní směs koření užívaná v jižní Číně a ve Vietnamu. Obsahuje badyán, fenykl, skořici, hřebíček a pepř.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rostbíf na hořčičném semínku

Zelíčka na česneku a vinném octu

Cibule pečená v soli

Nasucho pečené papriky

Brambora ve slupce se šalvějí

Kuře na tymiánu a česneku

Bůček pečený na šalvěji

Žebírka na rybízu

Jehněčí plecko s rozmarýnem

REKLAMA

Přidat komentář