Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí plecko s rozmarýnem

Jehněčí plecko je klihovité, a díky tomu nebude nikdy suché. Když ho upečete s kostí, vynikne jeho lahodná chuť.

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT2H30M
Pečení 2:30
Maso Středomořská

Ingredience

    • 8 větviček rozmarýnu
    • 2 stroužky česneku, drceného
    • 60 ml olivového oleje
    • mořská sůl
    • pepř
    • 1,6 kg jehněčího ramínka

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200 °C. Lístečky ze čtyř větviček rozmarýnu rozmělněte v hmoždíři spolu s česnekem a solí, přidejte olivový olej a dobře spojte. Pak směsí potřete maso a posypte ho zbylým rozmarýnem. Maso s kostí omotejte provázkem a položte ho na rošt do pekáče libovější stranou nahoru a vložte na 30 minut do trouby. Pak snižte teplotu na 160 °C, otočte ho a pečte hodinu. Pak znovu otočte a ještě hodinu dopékejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rostbíf na hořčičném semínku

Zelíčka na česneku a vinném octu

Cibule pečená v soli

Nasucho pečené papriky

Brambora ve slupce se šalvějí

Kuře na tymiánu a česneku

Krkovička na asijský způsob

Žebírka na rybízu

Bůček pečený na šalvěji

Jehněčí krk pečený na másle s bramborami

Jehněčí pilaf s cizrnou

20x velikonoční jehněčí

REKLAMA

Přidat komentář