Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nádivka z vinné klobásy a šalvěje

Nádivku podávejte k pečené krůtě, uplatní se však i jako samostatný chod s vařenými bramborami.

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Maso Americká

Ingredience

    • 25 g másla
    • 2 cibule, najemno nakrájené
    • 1 menší kyselejší jablko, nahrubo nastrouhané
    • 800 g vinné klobásy, vytlačené ze střívka
    • hrst šalvěje, najemno nasekané, pár lístků nechte v celku
    • 140 g strouhanky nebo najemno pokrájené starší housky
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 V hrnci nechte rozpustit máslo a osmahněte na něm doměkka cibuli; trvá to pět minut. Pak přidejte nastrouhané jablko a krátce osmažte. Nechte vychladnout, dejte do mísy a přimíchejte ostatní suroviny. Osolte a opepřete.

2 Z hmoty vytvarujte šišku (jako sekanou), dejte ji na pekáč, pokryjte listy šalvěje a pečte 30–40 minut. Po upečení nádivku vyjměte, nakrájejte na plátky a podávejte spolu s krůtou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Květáková polévka s pečeným česnekem

Dort kolibřík

Krémový špenát

Krůta s bylinkami, pečenými bramborami a brusinkovou omáčkou

REKLAMA

Přidat komentář