0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Velikonoční nádivka se šunkou, sýrem a bylinkami

Velikonoční nádivka se šunkou, sýrem a bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Velikonoční nádivka se šunkou, sýrem a bylinkami

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5627 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 226 g
Tuky 438 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velikonoční nádivku ve formě roztomilých báboviček pro jednoho ocení hlavně milovníci zlatavé křupavé kůrčičky. 

Suroviny

Na nádivku
mouka pšeničná hladká 250 g
droždí 0.5 kostky
cca 20 g
mléko 100 ml
vlažné
máslo 150 g
rozpuštěné + kousek na vymazání formy
vejce 5 ks
hořčice hrubozrnná 3 PL
šunka 150 g
nakrájená na kostky
sýr 150 g
tvrdý
bylinky 1 ČL
nasekané – např. pažitka, petrželka, bazalka
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na salát
rukola 1 hrst
medvědí česnek (čerstvý) 1 PL
baby špenát 1 hrst
polníček 1 hrst
piniové oříšky 1 PL
opražené
sušená rajčata 4 ks
nakrájená na kostky
Na zálivku
hořčice dijonská 1 PL
olivový olej extra panenský 100 ml
vinný ocet bílý 1 PL
šalotka 1 ČL
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
med 1 PL

1 Troubu předehřejte na 175°C. Droždí rozmíchejte v teplém mléce a nechte vzejít kvásek. Až zdvojnásobí svůj objem, smíchejte ho s ostatními přísadami na nádivku, osolte a opepřete a vypracujte těsto. Svou konzistencí bude spíš připomínat lité těsto.

2 Rozdělte do máslem vymazaných jednoporcových formiček a pečte v troubě asi 40 minut dozlatova.

3 Rozmixujte přísady na zálivku a promíchejte ji se zelenými lístky. Ozdobte sušenými rajčaty a piniovými semínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit