Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Velikonoční nádivka se šunkou, sýrem a bylinkami
Velikonoční nádivka se šunkou, sýrem a bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Velikonoční nádivka se šunkou, sýrem a bylinkami

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5627 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 226 g
Tuky 438 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velikonoční nádivku ve formě roztomilých báboviček pro jednoho ocení hlavně milovníci zlatavé křupavé kůrčičky. 

Suroviny

Na nádivku
droždí ½ kostky
cca 20 g
mléko 100 ml
vlažné
máslo 150 g
rozpuštěné + kousek na vymazání formy
vejce 5 ks
hořčice hrubozrnná 3 PL
šunka 150 g
nakrájená na kostky
sýr 150 g
tvrdý
bylinky 1 ČL
nasekané – např. pažitka, petrželka, bazalka
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na salát
rukola 1 hrst
polníček 1 hrst
piniové oříšky 1 PL
opražené
sušená rajčata 4 ks
nakrájená na kostky
Na zálivku
hořčice dijonská 1 PL
olivový olej extra panenský 100 ml
vinný ocet bílý 1 PL
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
med 1 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 175°C. Droždí rozmíchejte v teplém mléce a nechte vzejít kvásek. Až zdvojnásobí svůj objem, smíchejte ho s ostatními přísadami na nádivku, osolte a opepřete a vypracujte těsto. Svou konzistencí bude spíš připomínat lité těsto.

2

Rozdělte do máslem vymazaných jednoporcových formiček a pečte v troubě asi 40 minut dozlatova.

3

Rozmixujte přísady na zálivku a promíchejte ji se zelenými lístky. Ozdobte sušenými rajčaty a piniovými semínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...