Velikonoční nádivka se šunkou, sýrem a bylinkami

Velikonoční nádivka se šunkou, sýrem a bylinkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4070 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 190 g
Tuky 289 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roztomilé bábovičky

Suroviny

Na nádivku
mouka pšeničná hladká 250 g
droždí 1 kostky
cca 20 g
mléko 100 ml
vlažné
máslo 150 g
rozpuštěné
vejce 5 ks
hořčice hrubozrnná 2 PL
šunka 150 g
nakrájená na kostky
sýr 150 g
bylinky 1 ČL
nasekané
čerstvý
Na salát
rukola hrst
medvědí česnek (čerstvý) 1 PL
baby špenát hrst
polníček hrst
1 PL
piniové semínka opražená
sušená rajčata 2 ks
nakrájená na kostky
Na zálivku
hořčice dijonská 1 PL

1 Troubu předehřejte na 175°C. Droždí rozmíchejte v teplém mléce a nechte vzejít kvásek. Až zdvojnásobí svůj objem, smíchejte ho s ostatními přísadami na nádivku, osolte a opepřete a vypracujte těsto. Svou konzistencí bude spíš připomínat lité těsto.

2 Rozdělte do máslem vymazaných jednoporcových formiček a pečte v troubě asi 40 minut dozlatova.

3 Rozmixujte přísady na zálivku a promíchejte ji se zelenými lístky. Ozdobte sušenými rajčaty a piniovými semínky.

 

 

 

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...

Obchod Apetit