Couscous tunisien (kuskus po tunisku)

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Couscous tunisien (kuskus po tunisku)

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

jehněčí maso 600 g
rajčatový protlak 125 g
voda
cibule 500 g
cizrna 125 g
v plechovce
skořice 1 PL
paprika sladká 2
mletá
máslo 100 g
kuře 1500 g
rozdělené na části nebo kuřecí stehna a křídla
petržel 1 kg
na kousky
mrkev 1 kg
na kousky
cuketa 500 g
na kousky
brambory 500 g
celé
kuskus 850 g
hovězí maso mleté 300 g
koriandr 1 PL
semínka
koriandr 1 PL
list
Na dochucení
sůl
pepř
máta 2 PL
česnek 2


Příprava základu

a) olivový olej rozpálíme ve velkém hrnci

b) zprudka orestujeme jehněčí, aby se zatáhlo a vyndáme z hrnce

c) do hrnce dáme tomatový protlak,sklenici vody, cibuli a cizrnu

d) přidáme koření (sůl, pepř, skořici a papriku) a máslo

e) přidáme jehněčí maso, zalijeme vodou a dusíme 40 minut

f) přidáme kuřecí maso, mrkev, petržel, cuketu a brambory, oloupané a nakrájené na kousky

g) vaříme 20 minut

Připravíme hovězí kuličky - ze směsi mletého hovězího, nadrcených semínek koriandru, lístků koriandru, máty a nasekaného česneku. Uhněteme asi 2 cm velké kuličky, vložíme do předehřáté trouby (180°C) na 10 - 20 minut dle velikosti kuliček. Hotové kuličky přidáme do omáčky k masu

Příprava kuskusu - dle návodu na výrobku. Já ho připravuji na pánvi, a to tak, že vodu osolím jako polévku (lžičku soli na 0,5l), vodu uvařím a do ní přidám kuskus (v poměru daném výrobcem), stáhnu plamen a nechám dojít 3 minuty. Přidám máslo, a vidličkou kuskus rozdrobím.

Kuskus podáváme zalitý omáčkou s masem a kuličkami.

Dobrou chuť :-)
Autor: Josef Keprta

Obchod Apetit