Suroviny
jehněčí maso
600
g
rajčatový protlak
125
g
voda
cibule
500
g
cizrna
125
g
v plechovce
skořice
1
PL
paprika mletá sladká
2
mletá
máslo
100
g
kuře
1 500
g
rozdělené na části nebo kuřecí stehna a křídla
petržel
1
kg
na kousky
mrkev
1
kg
na kousky
cuketa
500
g
na kousky
brambory
500
g
celé
kuskus
850
g
hovězí maso mleté
300
g
koriandr čerstvý
1
PL
semínka
koriandr čerstvý
1
PL
list
Na dochucení
sůl
pepř
máta
2
PL
česnek
2
Příprava základu
a) olivový olej rozpálíme ve velkém hrnci
b) zprudka orestujeme jehněčí, aby se zatáhlo a vyndáme z hrnce
c) do hrnce dáme tomatový protlak,sklenici vody, cibuli a cizrnu
d) přidáme koření (sůl, pepř, skořici a papriku) a máslo
e) přidáme jehněčí maso, zalijeme vodou a dusíme 40 minut
f) přidáme kuřecí maso, mrkev, petržel, cuketu a brambory, oloupané a nakrájené na kousky
g) vaříme 20 minut
Připravíme hovězí kuličky - ze směsi mletého hovězího, nadrcených semínek koriandru, lístků koriandru, máty a nasekaného česneku. Uhněteme asi 2 cm velké kuličky, vložíme do předehřáté trouby (180°C) na 10 - 20 minut dle velikosti kuliček. Hotové kuličky přidáme do omáčky k masu
Příprava kuskusu - dle návodu na výrobku. Já ho připravuji na pánvi, a to tak, že vodu osolím jako polévku (lžičku soli na 0,5l), vodu uvařím a do ní přidám kuskus (v poměru daném výrobcem), stáhnu plamen a nechám dojít 3 minuty. Přidám máslo, a vidličkou kuskus rozdrobím.
Kuskus podáváme zalitý omáčkou s masem a kuličkami.
Dobrou chuť :-)