Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Makrela s kari bramborami

Vůně dálek
Vydání: 2012/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Pečení: 30 minut
Odpočinutí: 30 minut
P
Z plechu Středomořská

Ingredience

    • 4 mražené makrely v celku
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 kelímek bílého jogurtu
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce kari pasty (nejlépe madras)
    • 800 g brambor, nakrájených na kostky
    • 1 cibule, nakrájená na kostičky
    • 400 g mangoldu nebo špenátu

Příprava jídla

1 Z makrel odřízněte hlavu a odřízněte filety od páteře. Do kůže udělejte z boku 3 mělké zářezy, osolte, opepřete a potřete rybu jogurtem. Nechte 30 minut odpočinout.

2 Troubu předehřejte na 200 °C. V zapékací nádobě na oleji brambory a cibuli opékejte 5 minut. Přidejte pokrájenou zelenou část mangoldu nebo špenát a kari a smíchejte.

3

Dejte do trouby a pečte 15 minut. Pak na zeleninu položte makrelu a pečte dalších 15 dozlatova.

NĚCO NAVÍC

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Konfitovaná treska s ostrou karotkou

Maďarský rybí guláš

Zapečené rybí ragú

Ligurský rybí kotlík

Losos v balíčku

REKLAMA

Přidat komentář