
Králík na hořčici
Geniálně jednoduchá úprava promění jemné králičí maso v opravdovou delikatesu.
Vydání: 2012/5
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 4 lžíce dijonské hořčice
- 100 g másla
- 150 ml smetany ke šlehání
- 4 králičí stehna
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- snítka tymiánu
- 100 g pancetty, guanciale nebo obyčejného špeku, na nudličky
- 150 ml kvalitního bílého vína
- 1 lžička hladké mouky (nemusí být)
- šťouchané brambory, těstoviny nebo bagetka k podávání
Příprava jídla
1 Troubu rozehřejte na 200 °C. Máslo nechte hodně změknout, smíchejte ho s hořčicí a smetanou. Dochuťte solí a pepřem a přidejte odrhnuté lístky tymiánu. Slaninu a králičí stehna naskládejte do pekáčku, pokryjte hořčičnou směsí a podlijte bílým vínem. Pečte v rozehřáté troubě přikryté asi 50 minut.
2 Pak pekáček vyndejte z trouby a maso dejte stranou. Omáčku můžete trošku zahustit hladkou moukou a provařit, není to ale nutné.
3 Jako přílohu podávejte šťouchané brambory, těstoviny či jen bagetku.
NĚCO NAVÍC
Sušená italská slanina pancetta pochází z vepřového boku, guanciale z líčka nebo laloku (guancia znamená tvář). Koupíte je v italských lahůdkách.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Daniela Kestlerová
28. Červenec 2014 13:06
Hana Krausová
15. Květen 2015 14:08