Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Králík na hořčici

Geniálně jednoduchá úprava promění jemné králičí maso v opravdovou delikatesu.

Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
42 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT50M
Pečení 0:50
Maso Francouzská

Ingredience

    • 4 lžíce dijonské hořčice
    • 100 g másla
    • 150 ml smetany ke šlehání
    • 4 králičí stehna
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • snítka tymiánu
    • 100 g pancetty, guanciale nebo obyčejného špeku, na nudličky
    • 150 ml kvalitního bílého vína
    • 1 lžička hladké mouky (nemusí být)
    • šťouchané brambory, těstoviny nebo bagetka k podávání

Příprava jídla

1 Troubu rozehřejte na 200 °C. Máslo nechte hodně změknout, smíchejte ho s hořčicí a smetanou. Dochuťte solí a pepřem a přidejte odrhnuté lístky tymiánu. Slaninu a králičí stehna naskládejte do pekáčku, pokryjte hořčičnou směsí a podlijte bílým vínem. Pečte v rozehřáté troubě přikryté asi 50 minut.

2 Pak pekáček vyndejte z trouby a maso dejte stranou. Omáčku můžete trošku zahustit hladkou moukou a provařit, není to ale nutné.

3 Jako přílohu podávejte šťouchané brambory, těstoviny či jen bagetku.

NĚCO NAVÍC
Sušená italská slanina pancetta pochází z vepřového boku, guanciale z líčka nebo laloku (guancia znamená tvář). Koupíte je v italských lahůdkách.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní oběd jako z Francie

Jarní oběd jako z Francie

Polníčkový salát s vejci

Jemný krém zdobený jahodami

Chřestový krém se smetanou

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Perfektní. Moc jsme si doma pochutnali :)
Obrazek uzivatele
S vínem byla omáčka moc kyselá, doporučila bych jej rozhodně méně.

Přidat komentář