„Miluju, jak aroma pancetty a larda – italské sušené slaniny a špeku – pronikne do králičího masa… Takhle podle mě voní domácí kuchyně!“ láká na jídlo šéfkuchař Riccardo Lucque.
Suroviny
1 Vykostěte králíka tak, aby vznikl pěkný plát masa vhodný na roládu. Potom maso překrojte, abyste dostali 2 čtverce. Umelte nahrubo pancettu a lardo a smíchejte vše s fenyklem (lístky i sušeným) a 1 drceným stroužkem česneku. Osolte a opepřete. Směs rozprostřete na králíka. Sviňte 2 rolády a upevněte je kuchyňským provázkem. Osolte a opepřete a nechte odpočinout 1–2 hodiny v chladničce.
2 V pánvi na 2 lžících olivového oleje opečte rolády ze všech stran dozlatova. Dejte stranou a uchovejte horké. Do výpeku přilijte víno a citronovou šťávu a míchejte do zhoustnutí. Osolte a opepřete.
3 Zvlášť ve vroucí osolené vodě vařte 5 minut kapustu. Sceďte. v pánvi na 2 lžících oleje zpěňte 1 stroužek česneku nakrájený nadrobno, chilli, sardelky a kapary a přidej- te kapustu. Míchejte a opékejte dozlatova. osolte podle chuti.
4 Do trouby vyhřáté na 180° C vložte zapékací nádobu se 4 lžícemi oleje a rozehřejte. Mezitím v osolené a octem okyselené studené vodě přiveďte k varu brambory. Jakmile začnou vřít, sceďte je a přesypte do zapékací nádoby s olejem. Přidejte 5 neoloupaných stroužků česneku a rozmarýn a zlehka promíchejte. dejte péct.
5 Po půl hodině rozhrňte brambory do stran a doprostřed položte králičí rolády. Pečte 35 minut. roládu nakrájejte na plátky, přelijte šťávou z pánve, podávejte s kapustou a bramborami.