Králík se slaninou

Králík se slaninou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2787 kcal
Bílkoviny 60 g
Cukr 208 g
Tuky 166 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

„Miluju, jak aroma pancetty a larda – italské sušené slaniny a špeku – pronikne do králičího masa… Takhle podle mě voní domácí kuchyně!“ láká na jídlo šéfkuchař Riccardo Lucque.

Suroviny

králičí maso 1 ks
vykuchaný, očištěný
pancetta 100 g
lze nahradit i sušenou slaninou
100 g
špek larda
fenykl
zelené lístky natě
sůl mořská
1 ČL
sušený fenykl drcený
česnek 7 stroužků
olivový olej 8 PL
víno bílé 150 ml
citronová štáva 1 PL
kapusta 1 ks
menší, na 3 cm nudličky
chilli sušené špetka
drcené
2 ks
sardelový řez nasekaný
kapary 1 PL
vinný ocet bílý 2 PL
bílý
brambory 1 kg
varný typ B, oloupané, nakrájené na měsíčky
rozmarýn 2 snítka

1 Vykostěte králíka tak, aby vznikl pěkný plát masa vhodný na roládu. Potom maso překrojte, abyste dostali 2 čtverce. Umelte nahrubo pancettu a lardo a smíchejte vše s fenyklem (lístky i sušeným) a 1 drceným stroužkem česneku. Osolte a opepřete. Směs rozprostřete na králíka. Sviňte 2 rolády a upevněte je kuchyňským provázkem. Osolte a opepřete a nechte odpočinout 1–2 hodiny v chladničce.

2 V pánvi na 2 lžících olivového oleje opečte rolády ze všech stran dozlatova. Dejte stranou a uchovejte horké. Do výpeku přilijte víno a citronovou šťávu a míchejte do zhoustnutí. Osolte a opepřete.

3 Zvlášť ve vroucí osolené vodě vařte 5 minut kapustu. Sceďte. v pánvi na 2 lžících oleje zpěňte 1 stroužek česneku nakrájený nadrobno, chilli, sardelky a kapary a přidej- te kapustu. Míchejte a opékejte dozlatova. osolte podle chuti.

4 Do trouby vyhřáté na 180° C vložte zapékací nádobu se 4 lžícemi oleje a rozehřejte. Mezitím v osolené a octem okyselené studené vodě přiveďte k varu brambory. Jakmile začnou vřít, sceďte je a přesypte do zapékací nádoby s olejem. Přidejte 5 neoloupaných stroužků česneku a rozmarýn a zlehka promíchejte. dejte péct.

5 Po půl hodině rozhrňte brambory do stran a doprostřed položte králičí rolády. Pečte 35 minut. roládu nakrájejte na plátky, přelijte šťávou z pánve, podávejte s kapustou a bramborami.

 

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit