Králík se slaninou

Králík se slaninou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2787 kcal
Bílkoviny 60 g
Cukr 208 g
Tuky 166 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Miluju, jak aroma pancetty a larda – italské sušené slaniny a špeku – pronikne do králičího masa… Takhle podle mě voní domácí kuchyně!“ láká na jídlo šéfkuchař Riccardo Lucque.

Suroviny

králičí maso 1 ks
vykuchaný, očištěný
pancetta 100 g
lze nahradit i sušenou slaninou
100 g
špek larda
fenykl
zelené lístky natě
sůl mořská
1 ČL
sušený fenykl drcený
česnek 7 stroužků
olivový olej 8 PL
víno bílé 150 ml
citronová štáva 1 PL
kapusta 1 ks
menší, na 3 cm nudličky
chilli sušené špetka
drcené
2 ks
sardelový řez nasekaný
kapary 1 PL
vinný ocet bílý 2 PL
bílý
brambory 1 kg
varný typ B, oloupané, nakrájené na měsíčky
rozmarýn 2 snítka

1 Vykostěte králíka tak, aby vznikl pěkný plát masa vhodný na roládu. Potom maso překrojte, abyste dostali 2 čtverce. Umelte nahrubo pancettu a lardo a smíchejte vše s fenyklem (lístky i sušeným) a 1 drceným stroužkem česneku. Osolte a opepřete. Směs rozprostřete na králíka. Sviňte 2 rolády a upevněte je kuchyňským provázkem. Osolte a opepřete a nechte odpočinout 1–2 hodiny v chladničce.

2 V pánvi na 2 lžících olivového oleje opečte rolády ze všech stran dozlatova. Dejte stranou a uchovejte horké. Do výpeku přilijte víno a citronovou šťávu a míchejte do zhoustnutí. Osolte a opepřete.

3 Zvlášť ve vroucí osolené vodě vařte 5 minut kapustu. Sceďte. v pánvi na 2 lžících oleje zpěňte 1 stroužek česneku nakrájený nadrobno, chilli, sardelky a kapary a přidej- te kapustu. Míchejte a opékejte dozlatova. osolte podle chuti.

4 Do trouby vyhřáté na 180° C vložte zapékací nádobu se 4 lžícemi oleje a rozehřejte. Mezitím v osolené a octem okyselené studené vodě přiveďte k varu brambory. Jakmile začnou vřít, sceďte je a přesypte do zapékací nádoby s olejem. Přidejte 5 neoloupaných stroužků česneku a rozmarýn a zlehka promíchejte. dejte péct.

5 Po půl hodině rozhrňte brambory do stran a doprostřed položte králičí rolády. Pečte 35 minut. roládu nakrájejte na plátky, přelijte šťávou z pánve, podávejte s kapustou a bramborami.

 

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit