
Grilovaný čerstvý sýr s prosciuttem
Připravíte-li tuhle italskou sýrovou jednohubku jako občerstvení na party, budete hvězdou večírku!
Vydání: 2012/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 400 g domácího čerstvého sýra
- 4 snítky citronového tymiánu nebo 8 lístků šalvěje
- 4 pěkné dlouhé tenké plátky prosciutta nebo jiné sušené šunky
- 1 lžíce panenského olivového oleje
Příprava jídla
1 Sýr rozdělte na 4 silné plátky. Obalte ho šunkou a přitom k němu přichyťte bylinky. Položte na plech vyložený papírem na pečení, pokapejte olivovým olejem a dejte do trouby pod gril na 8–10 minut, až sýr zezlátne a šunka bude křupavá.
NĚCO NAVÍC
Podávejte jako předkrm s opečenou ciabattou.
Přidat komentář