Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Bramborové lívanečky

Popis receptu: 
příprava 40 minut smažení 15 minut velmi snadné možné jako příloha k hovězím pečním a gulášům
Autor: Iveta Šeminská
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1/2 kg oloupaných brambor 1/8 l kysané smetany 1 žloutek 150g polohrubé mouky sůl olej na smažení

Příprava jídla

Brambory uvařte v osolené vodě, prolísujte přes cedník nebo rozmačkejte šťouchadlem a nechte vychladnout. K bramborám přidejte mouku, žloutek, kysanou smetanu a zpracujte v těsto. Lžící vmačkejte těstíčko do vymaštěného lívanečníku a osmahněte z obou stran. Něco navíc: Brambory začněte vařit co nejdříve, ať se potom nezdržujete čekáním až vychladnou. Nešetřete solí, ta bramborovým lívanečkům dodává chuť, zvláště pokud jsou přílohou k masu. Dobré i ke špenátu, zelí se slaninou.
REKLAMA

Přidat komentář