Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.6/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Pro zkušené 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10996 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 1758 g
Tuky 381 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladká pozvánka do kina – mládeži přístupno

Suroviny

rostlinný olej 125 ml
vejce 2 ks
menší
škrob 1 PL
mléko 100 ml
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
Na krém
mléko 500 ml
máslo 200 g
změklé
Na dokončení
popcorn 1 bal
sladký
červená gelová barva

Postup

1

Jak připravit korpus Do mísy dejte mouku a promíchejte ji se škrobem a kypřicím práškem. Přilijte mléko, podmáslí a olej, přidejte cukr a vejce a vše smíchejte v těsto. Vlijte ho na vymazaný plech o rozměrech 26 x 36 cm a pečte v troubě vyhřáté na 175 °C.

Ušlehejte krém: Pudink uvařte v mléku podle návodu na obalu a nechte ho zchladnout na pokojovou teplotu. Cukr, máslo a žloutek vyšlehejte na krém a potom pomalu do směsi zašlehávejte pudink.

2

Sestavte dort: Hotový korpus rozpulte a každou polovinu prořízněte. Jednotlivé pláty namažte krémem a sestavte dort. Tenkou vrstvou krému potřete i vršek a boky dortu.

3

Vyválejte fondán: Dvě třetiny fondánu rozválejte na vále posypaném moučkovým cukrem, aby byl plát velký tak, jako byste chtěli pokrýt dort ze všech stran (včetně spodku). Dort dejte na servírovací talíř.

4

Uhlaďte dort: Stěrkou uhlaďte fondán. Přečnívající fondán odřízněte podél celého korpusu kromě kratší přední strany, v přední části ho zahněte tak, aby vznikla kapsa. Tuto část si vypodložte potravinářskou fólií

5

Připravte si pruhy: Do zbylého fondánu vmíchejte (postupně, po malých kapkách) barvu. Fondán vyválejte na pocukrované pracovní ploše a pomocí pravítka a rádýlka nakrájejte na stejně široké dlouhé pruhy.

6

Dokončete sáček: Pruhy vyskládejte na dort (ze spodní strany si je navlhčete štětečkem či prstem namočeným ve vodě, aby vám dobře držely). Odstraňte fólii a do prostoru vtlačte popcorn.

Aby se vše povedlo: Promazání Korpus můžete promazat marmeládou (jahodovou, malinovou), a bude tak pruhovaný i zevnitř. Pokud máte korpus raději vlhčí, potřete jednotlivé pláty vyšlehanou smetanou svařenou s vanilkovým cukrem. Barvení Doporučujeme použít gumové rukavice (které potom vyperete nebo vyhodíte). S barvou pracujte opravdu opatrně, přidat můžete vždy, ubrat nikdy. Na fondán mázněte trošičku barvy a hnětením ji zapracujte. Ze začátku bude fondán mramorovaný, po dalším hnětení se barva hezky sjednotí. Opravy Pokud vám fondán někde praskne, stačí ho namočeným prstem párkrát přetřít a prasklinu zahladit. Popcorn kupte hotový: karamelový nebo sladký barevný.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč