Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do hodiny

Suroviny

losos 200 g
uzený nebo vařený, pokrájený na malé kousky
pórek 2 ks
vejce 2 ks
velká
jarní cibulka 1 svazek
180 g
créme fraiche lze nahradit tučnou kysanou smetanou 30%
baby špenát 2
velké
listové těsto 1 ks
parmazán 2 PL
jemně nastrouhaný
olivový olej
pepř
sůl
muškátový oříšek
rukola
1. Nakrájíme na hrubo bílou část pórků a jarní cibulky. Orestujeme na troše oleje asi 5 minut, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokličkou 10 minut. Nakonec přidáme listový špenát, necháme v páře zavadnout a spojíme se zbytkem směsi. Osolíme, opepříme a promícháme. Přesuneme do cedníku a necháme okapat a zchladnout. 2. V míse metličkou spojíme tučnou smetanu a vejce. Vložíme pokrájeného lososa a zchladlou pórkovou směs. Dobře promícháme a dochutím solí, pepřem a muškátovým oříškem, popřípadě trochu usekaného kopru. 3. Rozválíme tenký plát listového těsta, aby odpovídal velikosti zapékací formy (o průměru cca 25 cm). Formu vymastíme a vyložíme těstem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 15-20 minut. Těsto se bude nadouvat a zvedat - tomu lze zabránit tím, že do formy nasypeme suché těstoviny nebo fazole (ty se potom vyhodí). Vyndáme z trouby, když je těsto zezlátlé, necháme spadnout a opatrně přitiskneme zpět ke stěnám formy. Ihned poté vlijeme na těsto tekutou směs, rovnoměrně uhladíme a pečeme na 200°C 35-40 minut. 4. Hotový koláč by měl být pevný a s žluto-hnědou, jakoby lesklou krustou. Vyndáme z trouby a necháme zchladnout. Hned jak to bude možné, koláč opatrně vyndáme z formy a necháme zcela vychladnout na mřížce. Podáváme teplé nebo studené s velkou hrstí čerstvé rukoly ochucené zálivkou vinaigrette.
Autor: ana.urbanova

Obchod Apetit