Chlebový koláč s cuketou

Chlebový koláč s cuketou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 (24)
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2202 kcal
Bílkoviny 94 g
Cukr 51 g
Tuky 176 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Super koláč naslano, který můžete upéct, aniž byste museli připravovat nebo kupovat těsto!

Suroviny

vejce 4 ks
smetana ke šlehání 100 g
chleba bílý 16 plátků
italský nebo 32 plátků ciabatty
cuketa 500 g
nastrouhaná nahrubo
olivový olej panenský 5 PL
parmazán 80 g
strouhaný
ementál 30 g
strouhaný
strouhanka 2 PL
čerstvá
bylinky 2 PL
čerstvé, sekané, druh podle chuti
rajčata 2 ks
nakrájená na plátky
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská

1 Vyložte koláčovou formu o průměru 22 cm pečicím papírem. Rozšlehejte vejce se smetanou, špetkou soli a pepře. Ve směsi namočte plátky chleba a vyložte jimi připravenou formu. Zapékejte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 5–7 minut.

2 Cukety krátce poduste na 2 lžících oleje a po vychladnutí vmíchejte do zbylé vaječné směsi. Přidejte 50 g parmazánu, ementál, případně přisolte či připepřete. Směs vlijte do formy s předpečeným chlebem a navrch naklaďte plátky rajčat. Na drobenku promíchejte strouhanku, zbytek parmazánu, bylinky, sůl a pepř. Posypte koláč, pokapejte zbylým olejem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 50 minut. Podávejte vlažné.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit