Chlebový koláč s cuketou

Chlebový koláč s cuketou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2202 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 51 g
Tuky 176 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Super koláč naslano, který můžete upéct, aniž byste museli připravovat nebo kupovat těsto!

Suroviny

vejce 4 ks
smetana ke šlehání 100 g
chleba bílý 16 plátků
italský nebo 32 plátků ciabatty
cuketa 500 g
nastrouhaná nahrubo
olivový olej panenský 5 PL
parmazán 80 g
strouhaný
sýr ementál 30 g
strouhaný
strouhanka 2 PL
čerstvá
bylinky 2 PL
čerstvé, sekané, druh podle chuti
rajčata 2 ks
nakrájená na plátky
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská

1 Vyložte koláčovou formu o průměru 22 cm pečicím papírem. Rozšlehejte vejce se smetanou, špetkou soli a pepře. Ve směsi namočte plátky chleba a vyložte jimi připravenou formu. Zapékejte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 5–7 minut.

2 Cukety krátce poduste na 2 lžících oleje a po vychladnutí vmíchejte do zbylé vaječné směsi. Přidejte 50 g parmazánu, ementál, případně přisolte či připepřete. Směs vlijte do formy s předpečeným chlebem a navrch naklaďte plátky rajčat. Na drobenku promíchejte strouhanku, zbytek parmazánu, bylinky, sůl a pepř. Posypte koláč, pokapejte zbylým olejem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 50 minut. Podávejte vlažné.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit