Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 50
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2202 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 51 g
Tuky 176 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Super koláč naslano, který můžete upéct, aniž byste museli připravovat nebo kupovat těsto!

Suroviny

vejce 4 ks
chleba bílý 16 plátků
italský nebo 32 plátků ciabatty
cuketa 500 g
nastrouhaná nahrubo
olivový olej panenský 5 PL
strouhaný
strouhaný
strouhanka 2 PL
čerstvá
bylinky 2 PL
čerstvé, sekané, druh podle chuti
nakrájená na plátky
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská

Postup

1

Vyložte koláčovou formu o průměru 22 cm pečicím papírem. Rozšlehejte vejce se smetanou, špetkou soli a pepře. Ve směsi namočte plátky chleba a vyložte jimi připravenou formu. Zapékejte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 5–7 minut.

2

Cukety krátce poduste na 2 lžících oleje a po vychladnutí vmíchejte do zbylé vaječné směsi. Přidejte 50 g parmazánu, ementál, případně přisolte či připepřete. Směs vlijte do formy s předpečeným chlebem a navrch naklaďte plátky rajčat. Na drobenku promíchejte strouhanku, zbytek parmazánu, bylinky, sůl a pepř. Posypte koláč, pokapejte zbylým olejem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 50 minut. Podávejte vlažné.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...