Super koláč naslano, který můžete upéct, aniž byste museli připravovat nebo kupovat těsto!
Suroviny
vejce
4
ks
smetana ke šlehání
100
g
chleba bílý
16
plátků
italský nebo 32 plátků ciabatty
cuketa
500
g
nastrouhaná nahrubo
olivový olej panenský
5
PL
parmazán
80
g
strouhaný
sýr ementál
30
g
strouhaný
strouhanka
2
PL
čerstvá
bylinky
2
PL
čerstvé, sekané, druh podle chuti
rajče
2
ks
nakrájená na plátky
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská
Postup
1
Vyložte koláčovou formu o průměru 22 cm pečicím papírem. Rozšlehejte vejce se smetanou, špetkou soli a pepře. Ve směsi namočte plátky chleba a vyložte jimi připravenou formu. Zapékejte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 5–7 minut.
2
Cukety krátce poduste na 2 lžících oleje a po vychladnutí vmíchejte do zbylé vaječné směsi. Přidejte 50 g parmazánu, ementál, případně přisolte či připepřete. Směs vlijte do formy s předpečeným chlebem a navrch naklaďte plátky rajčat. Na drobenku promíchejte strouhanku, zbytek parmazánu, bylinky, sůl a pepř. Posypte koláč, pokapejte zbylým olejem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 50 minut. Podávejte vlažné.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte(45 receptů )
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů )