0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Quiche s lososem

Quiche s lososem

Hodnocení receptu
4 / 5. Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1388 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 56 g
Tuky 83 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

losos 200 g
uzený nebo vařený, pokrájený na malé kousky
pórek 2 ks
vejce 2 ks
velká
jarní cibulka 1 svazek
180 g
créme fraiche lze nahradit tučnou kysanou smetanou 30%
baby špenát 2
velké
listové těsto 1 ks
parmazán 2 PL
jemně nastrouhaný
olivový olej
pepř
sůl
muškátový oříšek
rukola

Postup

1

Nakrájíme na hrubo bílou část pórků a jarní cibulky. Orestujeme na troše oleje asi 5 minut, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokličkou 10 minut. Nakonec přidáme listový špenát, necháme v páře zavadnout a spojíme se zbytkem směsi. Osolíme, opepříme a promícháme. Přesuneme do cedníku a necháme okapat a zchladnout.

2

V míse metličkou spojíme tučnou smetanu a vejce. Vložíme pokrájeného lososa a zchladlou pórkovou směs. Dobře promícháme a dochutím solí, pepřem a muškátovým oříškem, popřípadě trochu usekaného kopru.

3

Rozválíme tenký plát listového těsta, aby odpovídal velikosti zapékací formy (o průměru cca 25 cm). Formu vymastíme a vyložíme těstem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 15-20 minut. Těsto se bude nadouvat a zvedat - tomu lze zabránit tím, že do formy nasypeme suché těstoviny nebo fazole (ty se potom vyhodí). Vyndáme z trouby, když je těsto zezlátlé, necháme spadnout a opatrně přitiskneme zpět ke stěnám formy. Ihned poté vlijeme na těsto tekutou směs, rovnoměrně uhladíme a pečeme na 200°C 35-40 minut.

4

Hotový koláč by měl být pevný a s žluto-hnědou, jakoby lesklou krustou. Vyndáme z trouby a necháme zchladnout. Hned jak to bude možné, koláč opatrně vyndáme z formy a necháme zcela vychladnout na mřížce. Podáváme teplé nebo studené s velkou hrstí čerstvé rukoly ochucené zálivkou vinaigrette.

Foto ilustrační, zdroj: Pixaby.com

 
Autor: ana.urbanova

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit