0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Quiche s lososem

Quiche s lososem

Hodnocení receptu
3.9/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1388 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 56 g
Tuky 83 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

losos 200 g
uzený nebo vařený, pokrájený na malé kousky
pórek 2 ks
vejce 2 ks
velká
jarní cibulka 1 svazek
180 g
créme fraiche lze nahradit tučnou kysanou smetanou 30%
listové těsto 1 ks
jemně nastrouhaný
olivový olej
pepř
sůl
muškátový oříšek

Postup

1

Nakrájíme na hrubo bílou část pórků a jarní cibulky. Orestujeme na troše oleje asi 5 minut, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokličkou 10 minut. Nakonec přidáme listový špenát, necháme v páře zavadnout a spojíme se zbytkem směsi. Osolíme, opepříme a promícháme. Přesuneme do cedníku a necháme okapat a zchladnout.

2

V míse metličkou spojíme tučnou smetanu a vejce. Vložíme pokrájeného lososa a zchladlou pórkovou směs. Dobře promícháme a dochutím solí, pepřem a muškátovým oříškem, popřípadě trochu usekaného kopru.

3

Rozválíme tenký plát listového těsta, aby odpovídal velikosti zapékací formy (o průměru cca 25 cm). Formu vymastíme a vyložíme těstem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 15-20 minut. Těsto se bude nadouvat a zvedat - tomu lze zabránit tím, že do formy nasypeme suché těstoviny nebo fazole (ty se potom vyhodí). Vyndáme z trouby, když je těsto zezlátlé, necháme spadnout a opatrně přitiskneme zpět ke stěnám formy. Ihned poté vlijeme na těsto tekutou směs, rovnoměrně uhladíme a pečeme na 200°C 35-40 minut.

4

Hotový koláč by měl být pevný a s žluto-hnědou, jakoby lesklou krustou. Vyndáme z trouby a necháme zchladnout. Hned jak to bude možné, koláč opatrně vyndáme z formy a necháme zcela vychladnout na mřížce. Podáváme teplé nebo studené s velkou hrstí čerstvé rukoly ochucené zálivkou vinaigrette.

Foto ilustrační, zdroj: Pixaby.com

 
Autor: ana.urbanova

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč