Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pórkový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2576 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 51 g
Tuky 214 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Variace na lotrinský quiche. Pórek má tu výhodu, že se na rozdíl od cibule nemusí loupat. A díky svěží zelené barvě v koláči i lépe vypadá. Slaný koláč s pórkem je navíc superrychlý, protože je z listového těsta a nemusíte připravovat to tradiční křehké. Takže pokud hledáte rychlý recept na večeři, svačinu nebo jídlo s sebou na cesty, pórkový koláč je za nás jasná volba.

Suroviny

slanina 100 g
sušená nebo anglická
pórek 1 ks
až 2 ks, podle velikosti
vejce 2 ks
strouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C.

2

Těstem vyložte obdélníkovou formu na koláč a hustě propíchejte dno vidličkou.

3

Na másle opečte sušenou slaninu dozlatova a pak přidejte pórky. Opékejte ještě asi 5 minut, aby změkly.

4

Nechte trochu vychladnout, pak vmíchejte 250 ml smetany ke šlehání, 2 vejce, asi 200 g ementálu a osolte a opepřete.

5

Vlijte na těsto do formy a pečte 30 minut dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...