Pórkový koláč

Pórkový koláč

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 (31)
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1949 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 15 g
Tuky 175 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Porkový koláč si zamilujte! Voňavé listové těsto, propečená slanina a svěží pórek si skvěle rozumí.

Související recepty

Suroviny

listové těsto
rozválené
máslo 1 PL
100 g
anglická nebo sušená slanina
pórek 1 ks
nakrájený na plátky
smetana ke šlehání 250 ml
vejce 2 ks
sýr ementál 200 g
strouhaný nahrubo
sůl a pepř
čerstvě namletý

1 Troubu předehřejte na 220°C. Těstem vyložte obdélníkovou formu na koláč a hustě propíchejte dno vidličkou.

2 Na másle opečte sušenou slaninu dozlatova a pak přidejte pórky. Opékejte ještě asi 5 minut, aby změkly. Nechte trochu vychladnout, pak vmíchejte 250ml smetany ke šlehání, 2 vejce, asi 200g ementálu a osolte a opepřete. Vlijte na těsto do formy a pečte 30 minut dozlatova. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Komentáře

Skittish Zahradkova

Tohle bylo vynikající! Akorát jsem doma neměla slaninu, tak jsem použila žampiony s trochou kmínu a nemělo to chybu! Doporucuji.

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit