Variace na lotrinský quiche. Pórek má tu výhodu, že se na rozdíl od cibule nemusí loupat. A díky svěží zelené barvě v koláči i lépe vypadá.
Suroviny
listové těsto
1
bal
anglická slanina
100
g
pórek
2
ks
smetana ke šlehání
250
ml
vejce
2
ks
sýr ementál
200
g
sůl
pepř
Postup
1
Troubu předehřejte na 220°C.
2
Těstem vyložte obdélníkovou formu na koláč a hustě propíchejte dno vidličkou.
3
Na másle opečte sušenou slaninu dozlato- va a pak přidejte pórky. Opékejte ještě asi 5 minut, aby změkly.
4
Nechte trochu vychladnout, pak vmíchejte 250ml smetany ke šlehání, 2 vejce, asi 200g ementálu a osolte a opepřete.
5
Vlijte na těsto do formy a pečte 30 minut dozlatova.