Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pórkový koláč

Pórkový koláč

4.6/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2701 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 58 g
Tuky 232 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Variace na lotrinský quiche. Pórek má tu výhodu, že se na rozdíl od cibule nemusí loupat. A díky svěží zelené barvě v koláči i lépe vypadá.

Suroviny

Postup

1
Troubu předehřejte na 220°C.
2
Těstem vyložte obdélníkovou formu na koláč a hustě propíchejte dno vidličkou.
3

Na másle opečte sušenou slaninu dozlato- va a pak přidejte pórky. Opékejte ještě asi 5 minut, aby změkly.

4

Nechte trochu vychladnout, pak vmíchejte 250ml smetany ke šlehání, 2 vejce, asi 200g ementálu a osolte a opepřete.

5

Vlijte na těsto do formy a pečte 30 minut dozlatova.

Související články

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč