Variace na lotrinský quiche. Pórek má tu výhodu, že se na rozdíl od cibule nemusí loupat. A díky svěží zelené barvě v koláči i lépe vypadá. Slaný koláč s pórkem je navíc superrychlý, protože je z listového těsta a nemusíte připravovat to tradiční křehké. Takže pokud hledáte rychlý recept na večeři, svačinu nebo jídlo s sebou na cesty, pórkový koláč je za nás jasná volba.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220°C.
Těstem vyložte obdélníkovou formu na koláč a hustě propíchejte dno vidličkou.
Na másle opečte sušenou slaninu dozlatova a pak přidejte pórky. Opékejte ještě asi 5 minut, aby změkly.
Nechte trochu vychladnout, pak vmíchejte 250 ml smetany ke šlehání, 2 vejce, asi 200 g ementálu a osolte a opepřete.
Vlijte na těsto do formy a pečte 30 minut dozlatova.