Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křídla po vietnamsku

Křídla můžete i péct v troubě na 200 °C asi 50 minut, ale nebudou mít tu omamnou kouřovou příchuť z venkovního grilu.

Vydání: 2012/6
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Kuře Asijská

Ingredience

    • 1,35 kg kuřecích křídel
    • 2 lžíce česneku, nakrájeného nahrubo
    • 3 šalotky, nakrájené nahrubo
    • 7 cm čerstvého zázvoru, nadrobno nakrájeného
    • 3 lžíce nadrobno nakrájených bílých částí jarní cibulky
    • 3 lžíce nahrubo nakrájených spodních částí citronové trávy
    • 3 lžíce třtinového cukru
    • 80 ml rybí omáčky
    • 3 lžíce limetové šťávy
    • 3 lžíce arašídového oleje
    • mořská sůl
    • 3 lžíce nahrubo nasekaných arašídů
    • hrst nasekaného koriandru

Příprava jídla

1 Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a vyhoďte (resp. použijte třeba na vývar). Omyjte zbylá křídla pod tekoucí studenou vodou a osušte.

2 V robotu rozmixujte česnek, šalotku, zázvor, jarní cibulku, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku, limetovou šťávu a arašídový olej dohladka. Směs smíchejte s křídly, dejte do plastového sáčku, uzavřete a nechte v chladničce přes noc marinovat.

3 Předehřejte gril na střední teplotu. Vyjměte křídla z marinády, ale zbylou marinádu si ponechte na potírání. Rozložte křídla na gril, osolte a za občasného otáčení každých pár minut a potírání grilujte 25–30 minut. Měla by být uvnitř měkká a zvenku zlatavá.

4 Při podávání křídla posypte arašídy a koriandrem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ultrajednoduchá křídla

Smažená jižanská křídla

Křídla s tequilou a limetou

Ostrá křídla s nivovou omáčkou

REKLAMA

Přidat komentář