0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křídla po vietnamsku

Křídla po vietnamsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Křídla po vietnamsku

4.1 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4445 kcal
Bílkoviny 303 g
Sacharidy 233 g
Tuky 252 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křídla můžete i péct v troubě na 200 °C asi 50 minut, ale nebudou mít tu omamnou kouřovou příchuť z venkovního grilu.

Suroviny

kuřecí křídla 1.35 kg
česnek 2 PL
nahrubo nakrájený
šalotka 3 ks
nakrájená nahrubo
zázvor (čerstvý) 7 cm
nadrobno nakrájený
jarní cibulka 3 PL
bílé části, nadrobno nakrájené
citronová tráva 3 PL
nahrubo nakrájené spodní části
třtinový cukr 3 PL
rybí omáčka 80 ml
limetová šťáva 3 PL
arašídový olej 3 PL
sůl mořská
arašídy 3 PL
nahrubo nasekané
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný

1 Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a vyhoďte (resp. použijte třeba na vývar). Omyjte zbylá křídla pod tekoucí studenou vodou a osušte.

2 V robotu rozmixujte česnek, šalotku, zázvor, jarní cibulku, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku, limetovou šťávu a arašídový olej dohladka. Směs smíchejte s křídly, dejte do plastového sáčku, uzavřete a nechte v chladničce přes noc marinovat.

3 Předehřejte gril na střední teplotu. Vyjměte křídla z marinády, ale zbylou marinádu si ponechte na potírání. Rozložte křídla na gril, osolte a za občasného otáčení každých pár minut a potírání grilujte 25–30 minut. Měla by být uvnitř měkká a zvenku zlatavá.

4 Při podávání křídla posypte arašídy a koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit