Křídla můžete i péct v troubě na 200 °C asi 50 minut, ale nebudou mít tu omamnou kouřovou příchuť z venkovního grilu.
Suroviny
Postup
Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a vyhoďte (resp. použijte třeba na vývar). Omyjte zbylá křídla pod tekoucí studenou vodou a osušte.
V robotu rozmixujte česnek, šalotku, zázvor, jarní cibulku, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku, limetovou šťávu a arašídový olej dohladka. Směs smíchejte s křídly, dejte do plastového sáčku, uzavřete a nechte v chladničce přes noc marinovat.
Předehřejte gril na střední teplotu. Vyjměte křídla z marinády, ale zbylou marinádu si ponechte na potírání. Rozložte křídla na gril, osolte a za občasného otáčení každých pár minut a potírání grilujte 25–30 minut. Měla by být uvnitř měkká a zvenku zlatavá.
Při podávání křídla posypte arašídy a koriandrem.