Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažený kapr

Mléčná lázeň kapra dokonale zjemní, obal k němu pak krásně přilne… a výsledek je superlahodný! Citron zabalte do gázy – zachytí jadérka.

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
Naložení ryby: nejlépe přes noc
PT30M
Smažení 0:30
Česká

Ingredience

    • 1 kapra o váze cca 1,5 kg, vykuchaného a zbaveného šupin
    • 80 g hladké mouky
    • 3 vejce
    • 250 g strouhanky z kmínových rohlíků (pouze střídka, nahrubo nastrouhaná)
    • 1 lžíci mletého kmínu
    • 20 g čerstvého rozmarýnu
    • 2 stroužky česneku
    • 50 g vepřového sádla
    • 100 ml kvalitního rostlinného oleje
    • mléko a citron na naložení kapra
    • trochu másla na konec smažení
    • sůl

    K podávání:

    • čerstvé salátové lístky

     

Příprava jídla

1. Očištěného a vykuchaného kapra podélně rozpulte a opláchněte. Opatrně ho vykostěte a nakrájejte na menší porce. Aby získal jemnější chuť, zakápněte ho lehce citronem a nechte přes noc naloženého v mléce.

2. Osušené porce osolte, lehce okmínujte a obalte nejdřív v prosáté mouce, poté ve vejcích rozšlehaných s mlékem a nakonec ve strouhance. První dvě fáze obalování zopakujte, obal bude hutnější.

3. Ve vyšší silnostěnné pánvi rozehřejte olej a sádlo, přidejte česnek a rozmarýn. V této směsi pozvolna smažte rybu; nakonec přidejte máslo pro chuť. Porce můžete ozdobit salátovými lístky.

Triky Richarda Fuchse
■ Dvojí obalení zajistí, že bude obal maximálně křupavý – i druhý den.
■ Na smažení se nejvíc hodí neutrální rostlinný olej. O chuťový lifting se postará sádlo, česnek, rozmarýn a máslo na závěr.
■ Při smažení pilně přelévejte horkým tukem, obal krásně zezlátne a zkřehne.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z kapra

Bramborový salát

Opékaná vánočka

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.28

Přidat komentář