Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažený kapr
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3157 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 251 g
Tuky 197 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snažený kapr je klasický recept, bez kterého pro mnohé z nás vůbec nejsou Vánoce. Základem úspěchu je vědět, jak naložit kapra, aby se dobře připravoval a také aby se potlačila jeho vůně. Mléčná lázeň kapra dokonale zjemní, obal k němu pak krásně přilne… a výsledek je superlahodný! Citron zabalte do gázy – zachytí jadérka.

Suroviny

kapr 1 ks
o váze cca 1,5 kg, vykuchaný a zbavený šupin
vejce 3 ks
strouhanka 250 g
z kmínových rohlíků – pouze střídka, nahrubo nastrouhaná
kmín 1 PL
mletý
rozmarýn 20 g
čerstvý
česnek 2 stroužky
vepřové sádlo 50 g
rostlinný olej 100 ml
na naložení kapra
na naložení kapra
trochu, na konec smažení
sůl
K podávání
salát
čerstvé salátové lístky

Postup

1

Namáčení kapra do mléka:
Očištěného a vykuchaného kapra podélně rozpulte a opláchněte. Opatrně ho vykostěte a nakrájejte na menší porce. Aby získal jemnější chuť, zakápněte ho lehce citronem a nechte přes noc naloženého v mléce.

2

Obalování: 
Osušené porce osolte, lehce okmínujte a obalte nejdřív v prosáté mouce, poté ve vejcích rozšlehaných s mlékem a nakonec ve strouhance. První dvě fáze obalování zopakujte, obal bude hutnější.

3

Smažení: 
Ve vyšší silnostěnné pánvi rozehřejte olej a sádlo, přidejte česnek a rozmarýn. V této směsi pozvolna smažte rybu; nakonec přidejte máslo pro chuť. Porce můžete ozdobit salátovými lístky.

Triky Richarda Fuchse

  • Dvojí obalení zajistí, že bude obal maximálně křupavý – i druhý den.
  • Na smažení se nejvíc hodí neutrální rostlinný olej. O chuťový lifting se postará sádlo, česnek, rozmarýn a máslo na závěr.
  • Při smažení pilně přelévejte horkým tukem, obal krásně zezlátne a zkřehne.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

03.09.2007 21:13
Recept se nachází v č.12/05, str.28