Snažený kapr je klasický recept, bez kterého pro mnohé z nás vůbec nejsou Vánoce. Základem úspěchu je vědět, jak naložit kapra, aby se dobře připravoval a také aby se potlačila jeho vůně. Mléčná lázeň kapra dokonale zjemní, obal k němu pak krásně přilne… a výsledek je superlahodný! Citron zabalte do gázy – zachytí jadérka.
Suroviny
Postup
Namáčení kapra do mléka:
Očištěného a vykuchaného kapra podélně rozpulte a opláchněte. Opatrně ho vykostěte a nakrájejte na menší porce. Aby získal jemnější chuť, zakápněte ho lehce citronem a nechte přes noc naloženého v mléce.
Obalování:
Osušené porce osolte, lehce okmínujte a obalte nejdřív v prosáté mouce, poté ve vejcích rozšlehaných s mlékem a nakonec ve strouhance. První dvě fáze obalování zopakujte, obal bude hutnější.
Smažení:
Ve vyšší silnostěnné pánvi rozehřejte olej a sádlo, přidejte česnek a rozmarýn. V této směsi pozvolna smažte rybu; nakonec přidejte máslo pro chuť. Porce můžete ozdobit salátovými lístky.
Triky Richarda Fuchse
- Dvojí obalení zajistí, že bude obal maximálně křupavý – i druhý den.
- Na smažení se nejvíc hodí neutrální rostlinný olej. O chuťový lifting se postará sádlo, česnek, rozmarýn a máslo na závěr.
- Při smažení pilně přelévejte horkým tukem, obal krásně zezlátne a zkřehne.
Komentáře