0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažený kapr
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3157 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 251 g
Tuky 197 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snažený kapr je klasický recept, bez kterého pro mnohé z nás vůbec nejsou Vánoce. Základem úspěchu je vědět, jak naložit kapra, aby se dobře připravoval a také aby se potlačila jeho vůně. Mléčná lázeň kapra dokonale zjemní, obal k němu pak krásně přilne… a výsledek je superlahodný! Citron zabalte do gázy – zachytí jadérka.

Suroviny

kapr 1 ks
o váze cca 1,5 kg, vykuchaný a zbavený šupin
mouka pšeničná hladká 80 g
vejce 3 ks
strouhanka 250 g
z kmínových rohlíků – pouze střídka, nahrubo nastrouhaná
kmín 1 PL
mletý
rozmarýn 20 g
čerstvý
česnek 2 stroužky
vepřové sádlo 50 g
rostlinný olej 100 ml
mléko
na naložení kapra
na naložení kapra
máslo
trochu, na konec smažení
sůl
K podávání
salát
čerstvé salátové lístky

Postup

1

Namáčení kapra do mléka:
Očištěného a vykuchaného kapra podélně rozpulte a opláchněte. Opatrně ho vykostěte a nakrájejte na menší porce. Aby získal jemnější chuť, zakápněte ho lehce citronem a nechte přes noc naloženého v mléce.

2

Obalování: 
Osušené porce osolte, lehce okmínujte a obalte nejdřív v prosáté mouce, poté ve vejcích rozšlehaných s mlékem a nakonec ve strouhance. První dvě fáze obalování zopakujte, obal bude hutnější.

3

Smažení: 
Ve vyšší silnostěnné pánvi rozehřejte olej a sádlo, přidejte česnek a rozmarýn. V této směsi pozvolna smažte rybu; nakonec přidejte máslo pro chuť. Porce můžete ozdobit salátovými lístky.

Triky Richarda Fuchse

  • Dvojí obalení zajistí, že bude obal maximálně křupavý – i druhý den.
  • Na smažení se nejvíc hodí neutrální rostlinný olej. O chuťový lifting se postará sádlo, česnek, rozmarýn a máslo na závěr.
  • Při smažení pilně přelévejte horkým tukem, obal krásně zezlátne a zkřehne.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.12/05, str.28

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč