Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s plody moře

Cozze a vongoleee,“ vyvolávala kolegyně Darinka názvy svých oblíbených mušlí v redakci tak hlasitě a tak dlouho, až jsme si připadaly jako v přístavu.

Vydání: 2012/7
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
    • 500 g mušlí zaděnek (vongole)
    • 500 g mušlí slávek (cozze)
    • 125 ml suchého bílého vína
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • 400 g špaget
    • 2 sušené chilli papričky
    • 1 lžička nastrouhané kůry z biocitronu
    • 4 šalotky
    • 200 g malých očištěných sépií, nakrájených na malé kousky, chapadla + kolečka

Příprava jídla

1 Na lžíci oleje opečte česnek. Přidejte oboje mušle (jen zavřené a očištěné nožíkem od řas a vyčnívajících lasturek), zvyšte plamen, přiklopte poklicí a nechte vařit 2 minuty. Přilijte víno a dále vařte přiklopené, až se mušle otevřou (ty, které se neotevřely, bez milosti vyhoďte). Vmíchejte polovinu petrželky a vypněte. Polovinu mušlí vyloupejte.

2 Mezitím dejte vařit špagety podle návodu na obalu.

3 Na zbylé lžíci oleje opékejte drcené chilli, citronovou kůru a šalotku 2 minuty. Přidejte nakrájené sépie a míchejte další 2 minuty, pak do pánve dejte vyloupané mušle a přilijte 160 ml vývaru z nich.

4 Vhoďte uvařené scezené špagety a míchejte minutu. Přidejte zbytek petrželky, trochu oleje, ozdobte nevyloupanými mušlemi a ihned podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Smažené kalamáry

Polévka s plody moře a fenyklem

Zapékané slávky

Salát s plody moře

Mořské plody 5x jinak

30 receptů s rybami a mořskými plody

Vůně Středomoří

Ty nejlepší těstoviny a omáčky

REKLAMA

Přidat komentář