Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Plněný zapékaný lilek

Popis receptu: 
Momentálně jsem se zbláznila do řeckých receptů. Tak sháním co se dá a zkouším a zkouším. I když manžel mi říká, že ty lilky a mleté maso máme nějak často... mě se nezdá :-)
Autor: Jarmila Plešková
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    menší lilky (podle počtu osob), 500 g mletého masa ( dle chuti hovězího, vepřového, mix...), 2 rajčata, 1 paprika, žampiony ( já je nedávala, kvůli dětem), 1/2 hrnku mléka, 1 rohlík, sůl, pepř, 3 vajíčka, oregáno, tymián

Příprava jídla

Lilky rozpůlíme, vydlabeme a nasolíme. Mezi tím si připravíme směs. Maso smícháme s natrhaným rohlíkem, mlékem, žloutky, osolíme a přidáme koření. Pak přimícháme nakrájenou zeleninu a ze 3 bílků sníh. Lilky osušíme a naplníme směsí. Lilky ze spodní strany potřeme olivovým olejem a dáme do zapékací nádoby. Na 200°C zapékáme cca 20-30 min. Pak můžeme ještě posypat sýrem a dát na chvíli ještě zapéct. Pokud zbyde směs dáme ji do formy a upečeme zvlášť. Podáváme s vařeným bramborem a řeckým salátem nebo tzatziky.
REKLAMA

Přidat komentář