Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klobásníky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Na cca 15 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5787 kcal
Bílkoviny 254 g
Sacharidy 495 g
Tuky 337 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Místo jednotlivých porcí můžete z těsta připravit dva nebo tři tenké záviny. Klobásníky chutnají zatepla i studené.

Suroviny

droždí čerstvé 1 kostka
42 g
mléko 250 ml
sůl 1 ČL
rostlinný olej 180 ml
tuk
na vymazání pekáče
vejce 1 ks
na potření
mák celý
na posypání
Na náplň
mrkev 1 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 1 ks
česnek 2 stroužky
utřené se solí
kopřiva 1 hrst
spařená, vymačkaná a pokrájená

Postup

1

Droždí rozmělněte se lžičkou cukru, 50 ml vlažného mléka a 2 lžícemi mouky. Dobře rozmíchejte a nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte oba druhy mouky, osolte a promíchejte. Uprostřed mouky vytlačte důlek a vlijte do něj kvásek. Poté přilijte olej s rozšlehanými žloutky a zbylé mléko, vše dohromady zpracujte na těsto a nechte na teplém místě asi hodinu vykynout. 

2

Mezitím oloupejte mrkev, nakrájejte na kostičky a krátce povařte v osolené vodě, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Rohlík nakrájejte na plátky a zalijte mlékem.

3

Vychlazené mleté maso osolte, postupně do něho ručně zapracujte namočený rohlík
a vejce. Přidejte mrkev, utřený česnek a kopřivy, pepř a pořádně rukou míchejte, až se všechno spojí v jednolitou hmotu.

4

Z vykynutého těsta vytvořte váleček a pokrájejte ho na cca 15 kousků. Každý kousek zploštěte na placku a do každé zabalte kuličku z odpovídajícího dílu mletého masa.

5

Zabalené klobásníky narovnejte do tukem vymazaného pekáče či 2 menších spojem dolů. Povrch potřete prošlehaným vejcem a posypte mákem. Předehřejte troubu na 180°C.

6

Klobásníky vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 45 minut dozlatova. Podávejte samotné nebo se směsí salátových lístků.

NĚCO NAVÍC
Klobásníky lze upéct také jako drobné chuťovky, třeba pro koledníky. V tom případě jich ze stejné dávky vytvarujte 30 kousků. Skládejte je na plech a pečte 30–35 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč