0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klobásníky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Na cca 15 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5787 kcal
Bílkoviny 254 g
Sacharidy 495 g
Tuky 337 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Místo jednotlivých porcí můžete z těsta připravit dva nebo tři tenké záviny. Klobásníky chutnají zatepla i studené.

Suroviny

droždí čerstvé 1 kostka
42 g
krupicový cukr 1 ČL
mléko 250 ml
mouka pšeničná polohrubá 360 g
mouka pšeničná hladká 140 g
sůl 1 ČL
rostlinný olej 180 ml
žloutek 3 ks
tuk
na vymazání pekáče
vejce 1 ks
na potření
mák celý
na posypání
Na náplň
mrkev 1 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
rohlíky 1 ks
mléko 8 PL
vepřové maso mleté 500 g
vejce 1 ks
česnek 2 stroužky
utřené se solí
kopřiva 1 hrst
spařená, vymačkaná a pokrájená

Postup

1

Droždí rozmělněte se lžičkou cukru, 50 ml vlažného mléka a 2 lžícemi mouky. Dobře rozmíchejte a nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte oba druhy mouky, osolte a promíchejte. Uprostřed mouky vytlačte důlek a vlijte do něj kvásek. Poté přilijte olej s rozšlehanými žloutky a zbylé mléko, vše dohromady zpracujte na těsto a nechte na teplém místě asi hodinu vykynout. 

2

Mezitím oloupejte mrkev, nakrájejte na kostičky a krátce povařte v osolené vodě, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Rohlík nakrájejte na plátky a zalijte mlékem.

3

Vychlazené mleté maso osolte, postupně do něho ručně zapracujte namočený rohlík
a vejce. Přidejte mrkev, utřený česnek a kopřivy, pepř a pořádně rukou míchejte, až se všechno spojí v jednolitou hmotu.

4

Z vykynutého těsta vytvořte váleček a pokrájejte ho na cca 15 kousků. Každý kousek zploštěte na placku a do každé zabalte kuličku z odpovídajícího dílu mletého masa.

5

Zabalené klobásníky narovnejte do tukem vymazaného pekáče či 2 menších spojem dolů. Povrch potřete prošlehaným vejcem a posypte mákem. Předehřejte troubu na 180°C.

6

Klobásníky vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 45 minut dozlatova. Podávejte samotné nebo se směsí salátových lístků.

NĚCO NAVÍC
Klobásníky lze upéct také jako drobné chuťovky, třeba pro koledníky. V tom případě jich ze stejné dávky vytvarujte 30 kousků. Skládejte je na plech a pečte 30–35 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč