Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémová chlebová omáčka s cibulí

Tenhle recept přesvědčí všechny nevěřící Tomáše, kteří pochybují o tom, že z obyčejného chleba může vzniknout lahodná krémová omáčka. Švih jí dodá šalotkové pyré, česnek a šlehačka.
Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8-10
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 30 minut
P

Ingredience

    • 1,2 litru plnotučného mléka
    • 50 g másla
    • 8 oloupaných šalotek, ponechaných vcelku 1 oloupaný stroužek česneku
    • 2 bobkové listy
    • trochu strouhaného muškátového oříšku
    • 350 g strouhanky z bílého chleba, tedy asi ze 13 silných plátků bílého (toustového) chleba bez kůrky
    • 150 ml smetany ke šlehání
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Mléko, máslo, šalotky, česnek, bobkový list a muškátový oříšek přiveďte k varu, pak snižte plamen na minimum a odkryté půl hodiny vařte.

2. Vyjměte bobkový list. Aromatizované mléko s česnekem nalijte do mixéru spolu s rozdrobeným chlebem, šlehačkou, solí a pepřem a vše rozmixujte dohladka. Omáčku vraťte do hrnce a za častého míchání vařte na nízkém plameni do zhoustnutí; trvá to tak pět minut. Chlebová omáčka chutná nejlépe druhý den, proto ji doporučujeme uložit do lednice a před podáváním zředit trochou mléka.


Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krůta s citrusy a tymiánem

Závitky z vánoční nádivky

Omáčka z brusinek a červeného vína

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.54

Přidat komentář