Trhané hovězí "pulled beef" s pečeným škubánkem a medovo-ořechovou řepou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Trhané hovězí "pulled beef" s pečeným škubánkem a medovo-ořechovou řepou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Na škubánky
brambory 1 kg
moučného typu
mouka pšeničná hrubá 300 g
máslo 200 g
sůl
Na řepu s medem a ořechy
červená řepa 4 ks
menší
česnek 2
na plátky nakrájené
vlašské ořechy 1 hrst
nasekané
med 3 PL
citronová štáva
z jednoho citronu
olivový olej
sůl
pepř
vepřová plec 1 kg
nevykoštěná
cibule 2 ks
středně velké, přepůlené, i se slupkou
česnek 4
rozmáčklé, i se slupkou
vývar kuřecí 2
nebo hovězí
cukr 1 PL
ŠKUBÁNKY Oloupané pokrájené brambory vaříme v osolené vodě. Z ne úplně uvařených brambor slijeme vodu do jiné nádoby a uschováme pro případné ředění. Brambory sléváme jen z části, tak aby brambory zůstaly v hrnci ponořené v cca 2-3 cm vody. Zasypeme moukou a uděláme do nich obrácenou vařečkou několik děr až ke dnu. Takto přichystaný hrnec přiklopíme a umístíme na mírný oheň, nejlépe na rozehřátou plotýnku, pokud máme plynový sporák a necháme zvolna propařit mouku asi 20 min. Po propaření brambory důkladně rozmačkáme a umícháme tak, aby těsto bylo hladké a tuhé. Podle chuti osolíme a pak pomocí lžíce, kterou namáčíme v rozehřátém másle či sádle vykrajujeme škubánky. Jednotlivé škubánky umístíme na plech s pečícím papírem a necháme zchladnout v lednici. Po úplném vychladnutí škubánky dotvarujeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C dokud nezezlátnou. Podle potřeby potíráme během pečení máslem. ŘEPA S MEDEM A OŘECHY Červenou řepu očistíme a uvaříme v celku v mírně osolené vodě doměkka cca 10-15 minut, pak ji oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky řepy vyskládáme do zapékací mísy nebo na plech, osolíme, opepříme, posypeme vlašskými ořechy a česnekem, pokapeme medem, citronovou šťávou a olivovým olejem. Vše rukama dobře promícháme, aby se každý plátek řepy ochutil. Dáme péct do trouby vyhřáté na 150-160 °C tak na 15-20 minut Po upečení ještě zlehka pokapeme olivovým olejem. VEPŘOVÉ V misce smícháme cukr, chilli prášek, kmín, skořici a sůl. Vepřové maso opláchneme, osušíme, zbavíme přebytečného tuku, pokud je třeba, obalíme ve směsi koření a položíme do pekáče. Zasypeme cibuli a česnekem a zalijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali barbecue omáčku. Zakryjeme a pečeme přibližně 6-8 hodin v troubě nastavené na 130-150°C. Podle potřeby podléváme vodou nebo i oblíbeným pivem, aby si maso zachovalo svou šťavnatost. Maso můžeme i vařit v hrnci, a to pozvolna na střední teplotu cca 8-10 hodin. Upečené maso vyjmeme na talíř a pomocí vidliček natrháme na jednotlivá vlákna. Výpek přecedíme přes jemné sítko a zalijeme s ním trhané vepřové. Dobře promísíme, podle chuti můžeme osolit, opepřit či přidat barbecue omáčku. Podáváme s dozlatova upečenými škubánky a medovo-ořechovou řepou.
Autor: schmaky

Obchod Apetit