VEPŘOVÉ
V misce smícháme cukr, chilli prášek, kmín, skořici a sůl. Vepřové maso opláchneme, osušíme, zbavíme přebytečného tuku, pokud je třeba, obalíme ve směsi koření a položíme do pekáče. Zasypeme cibuli a česnekem a zalijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali barbecue omáčku.
Zakryjeme a pečeme přibližně 6-8 hodin v troubě nastavené na 130-150°C. Podle potřeby podléváme vodou nebo i oblíbeným pivem, aby si maso zachovalo svou šťavnatost. Maso můžeme i vařit v hrnci, a to pozvolna na střední teplotu cca 8-10 hodin. Upečené maso vyjmeme na talíř a pomocí vidliček natrháme na jednotlivá vlákna.
Výpek přecedíme přes jemné sítko a zalijeme s ním trhané vepřové. Dobře promísíme, podle chuti můžeme osolit, opepřit či přidat barbecue omáčku. Podáváme s dozlatova upečenými škubánky a medovo-ořechovou řepou.