Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

,Jungle‘ kachna

Lehké a rychlé karí. Máte-li rádi méně pálivá jídla, nahraďte chilli papričky zelenou paprikou. Do karí můžete přidat i baby lilek nebo zelené fazolky. Místo kachny můžete použít kuře, hovězí nebo krevety.

Vydání: 2012/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Asijská

Ingredience

    • 600 g pečené kachny (3–4 kachní stehna nebo 1 menší kachna)
    • 3 lžíce rostlinného oleje
    • 4 lžíce ,jungle‘ kari pasty
    • 400 ml vývaru nebo vody
    • 2 zelené chilli papričky, zbavené semínek (nemusí být)
    • rybí omáčka podle chuti
    • šťáva z limetky podle chuti
    • malá hrstka thajské bazalky
    • malá hrstka listů čerstvého koriandru
    • jasmínová rýže k podávání

Příprava jídla

1 Natrhejte kachní maso na menší sousta. V pánvi rozehřejte olej a pomalu na něm pár minut restujte kari pastu, dokud se nerozvoní. Přidejte vodu nebo vývar a přiveďte k varu. Plamen ztlumte a do pánve dejte kachnu, chilli papričky a rybí omáčku. Minutu vařte, ochutnejte a případně přidejte ještě rybí omáčku. Sundejte z plotny a vmíchejte limetovou šťávu a bylinky. Ihned podávejte s jasmínovou rýží.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

,Jungle‘ kari pasta

Karí s krevetami a kokosovým mlékem

REKLAMA

Přidat komentář