
,Jungle‘ kachna
Lehké a rychlé karí. Máte-li rádi méně pálivá jídla, nahraďte chilli papričky zelenou paprikou. Do karí můžete přidat i baby lilek nebo zelené fazolky. Místo kachny můžete použít kuře, hovězí nebo krevety.
Vydání: 2012/11
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4-6
Ingredience
- 600 g pečené kachny (3–4 kachní stehna nebo 1 menší kachna)
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 4 lžíce ,jungle‘ kari pasty
- 400 ml vývaru nebo vody
- 2 zelené chilli papričky, zbavené semínek (nemusí být)
- rybí omáčka podle chuti
- šťáva z limetky podle chuti
- malá hrstka thajské bazalky
- malá hrstka listů čerstvého koriandru
- jasmínová rýže k podávání
Příprava jídla
1 Natrhejte kachní maso na menší sousta. V pánvi rozehřejte olej a pomalu na něm pár minut restujte kari pastu, dokud se nerozvoní. Přidejte vodu nebo vývar a přiveďte k varu. Plamen ztlumte a do pánve dejte kachnu, chilli papričky a rybí omáčku. Minutu vařte, ochutnejte a případně přidejte ještě rybí omáčku. Sundejte z plotny a vmíchejte limetovou šťávu a bylinky. Ihned podávejte s jasmínovou rýží.
Přidat komentář