Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chlebíček kapustičky, cizrna & sýr akawi

Oříšková chuť cizrny vás okouzlí!
Vydání: 2013/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Chuťovka Středomořská

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 400g plechovka cizrny, slité a propláchnuté
    • 2 stroužky česneku, oloupané
    • špetka chilli
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 250 g růžičkové kapusty, rozebrané na listy
    • 1 salátová okurka, oloupaná, zbavená semen a nakrájená na kostičky
    • 2 jarní cibulky, nasekané
    • svazek máty
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 250 g akawi nebo halloumi či pevnějšího balkánského sýra
    • 4–6 plátků italského chleba
    • 130 g hummusu (recept)

Příprava jídla

1 V pánvi na 1 lžíci rozpáleného olivového oleje opékejte za občasného míchání cizrnu a česnek asi 5–8 minut dozlatova a dokřupava. Pak vyjměte česnek a cizrnu osolte, ochuťte chilli a odložte stranou.

2 Do vroucí osolené vody vhoďte lístky kapusty, vařte 30 sekund, slijte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou, aby si zachovaly barvu a křupavost. Listy dejte do mísy s okurkou, jarní cibulkou, nasekanými mátovými lístky, citronovou šťávou a 1 lžící olivového oleje. Osolte, opepřete a promíchejte.

3 Na zbylé lžíci olivového oleje opečte sýr akawi rozkrájený na 4 plátky, asi 1–2 minuty po každé straně. Pomažte chleby hummusem a na to navršte akawi, cizrnu a kapustičkovou směs.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chlebíček avokádo, rajčata & kozí sýr

Chlebíček feta, pomeranč & červená cibule

Chlebíček hrušky, modrý sýr & olivy

Kotleta se šťouchanými bramborami a kapustičkami

REKLAMA

Přidat komentář